Özdilek

Siyaset

AK Parti’de en gergin kongre

AK Parti Kartepe İlçe Kongresi’nde tek liste geleneği Hatice Bilecen’in aday olması ile bozuldu. AK Parti Genel Merkezi’nin aday gösterdiği Kandaz’a karşı bayrak açılması, kongrede gerginliğe neden oldu. Bilecen’in listesi ise kabul

16 Kasım 2014 Saat: 13:27
AK Parti’de en gergin kongre
AK Parti’de en gergin kongre

AK Parti Kartepe İlçe Kongresi dün gerçekleştirildi. Bugüne kadar tek liste ile seçime giden ilçe teşkilatları, sorunsuz bir şekilde kongrelerini tamamlamıştı. Dünkü Kartepe kongresinde ise AK Parti’nin geleneği bozuldu. AK Parti Genel Merkezi’nin adayı mevcut Başkan Hasan Kandaz’ın karşına aday olarak çıkan Hatice Bilecen liste hazırlayarak divana sundu. Seçim sırasında Bilecen’in listesinden istifalar oldu. Listede bulunan isimlerden sadece beş kişinin salonda olması üzerine liste kabul edilmedi. Hasan Kandaz tek başına girdiği seçimde yeniden başkan seçildi.

 

BİLECEN’İN LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ

Uzunçiftlik Düğün Salonu’nda saat 14.00’te başlayan kongrede Hatice Bilecen, kongrenin divan başkanı Mehmet Uzunoğlu’na listesini sundu. Genel merkezin kararına rağmen Bilecen’in aday olması, salonda gerginliklere yol açtı. Bilecen’in listesinin divan tarafından kabul edilmemesi üzerine ise salonda arbede yaşandı, Hatice Bilecen salondan dışarı çıkarıldı. 431 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 30 kişilik yönetim kurulu üyesi ve 41 il delegesi seçildi.

 

BAKAN YILDIZ GELDİ

AK Parti Kartepe 3. Olağan Kongresi’ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti teşkilatı katıldı.

 

LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ

Kongrede ilk olarak konuşma yapan adaylardan Hasan Kandaz, “AK Parti ile bu millet hizmetin en layığını gördü. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir devrim yaşandı. Bu devrim inşallah Başbakan Davutoğlu ile de devam edecek. Bugün ön yargılardan kurtulma, korkulardan sıyrılma günüdür. Bu kutsal mücadeleyi sizinle beraber vermekten gurur duyuyorum. Tüm teşkilat mensupları olarak halkımızın gönlüne giden köprüler kurduk ve kurmaya da devam edeceğiz. Yapacak olduğumuz bu kongrenin hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni Türkiye yolunda, Kartepe’mizi layık olduğu yere taşıyacağız” dedi.

 

AKIL VERİYORUM ALMIYORLAR

Ardından söz olan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Kongreler bir tazelenme ve kan değişimidir, enerji toplama zamanıdır. Kongreleri önemsedik. ‘Siyaset’ demek sandalyelerin havada uçuşması değildir. Biz bunu asla Kocaeli’de gerçekleştirmedik. Açık ve şeffaf olduk. Bizim kadrolarda yanlış yapana ‘aferin’ diyemeyiz, uyarırız. Halk AK Parti kadrolarından hep mutlu, başka bir umut kapısı da yok. Keşke muhalefette kendini toparlasa da, ‘Kentin problemlerini nasıl çözeriz?’ dese iyi puan alır. Böyle bir atılımları yok. Akıl veriyorum ama almıyorlar, böyle alıcılar yok” ifadelerini kullandı.

 

SALONDAN KANDAZ ÇIKACAK

İl Başkanı Mahmut Civelek, “Bugün Yeni Türkiye’yi yaşıyoruz. Yeni Türkiye’de bizi birbirine daha çok bağlayacak şey; birlik ve kardeşliktir. Dört ilçemizi tek listeli şekilde tamamladık. ‘Kartepe’de ikinci liste çıkaracaklar’ dediler. Bugün burada hiçbir şey olmayacak. Demokrasi yaşanacak. Bir istişare yaptık, Genel merkezimiz Hasan Kandaz ile bize devam konusunda talimat verdi. Herkesin Kandaz isminde onayı var. Tarafımızın altı çizilidir. Genel merkezimizin kararıyla tek liste yapıldı, kapalı değildir. Hem ‘AK Parti’liyim’ diyeceksin hem de diğerleri ile istişare yapacaksın, teşkilata soracaksın. Bu salondan kardeşlik çıkacak, Hasan Kandaz ve yönetimi çıkacak” dedi.

 

2015 SEÇİMLERİNE HAZIRLANACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin refah seviyesine ulaşmada katkı sağlayan tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bir zincirin halkasıyız. Bu halkalardan biri kopmuşsa; zincir kopmuş demektir. Bu parti kişisel değil, kurumsal bir partidir. Bizler faniyiz. Kongrelerimiz temizleme ve yenileme sürecidir. Kongrelerimizle birlikte 2015 seçimlerine hazırlanacağız” dedi.

 

10 KATINI DİKTİRECEĞİZ

Ne zeytinliklerden, ne de enerji santrallerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Yıldız, “Birine destek vermek diğerinden vazgeçmek demek değildir. Bu ülkenin cari açığını kapatacak olan her türlü projede yer alacağız. Biz iktidara geldiğimizde 100 milyon zeytin ağacı vardı. Şu anda 170 milyon adet. Bu ülkenin tek zenginliği zeytin ağaçları değil, yer altı kaynakları var. Biz ne yerin altından, ne de yerin üstünden vazgeçebiliriz. Bunu başarabiliriz. Soma’daki sahada 7,5 milyar dolar kömür var. Bu para hepimizin. Santralde yaklaşık 4 bin kişi çalışacak. Orada ne kadar zeytin kesilecekse 10 katını diktirme zorunluluğunu getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KARTEPE’NİN KADERİNİ BEŞ KİŞİYE BIRAKMAYIZ

AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Bilecen’in listesinin iptal edilmesinin ardından salonda çıkan arbede üzerine konuşma yaptı. Günlerdir yazılan, çizilenleri sabırla izliyoruz. AK Parti’nin Kartepe’deki kaderini bir hanımefendinin peşindeki dört kişi belirlememeli. Kartepe’nin Kaderini bu delegasyonun tamamı belirler. Delegasyonun tamamını oy kullanmaya getirin” dedi.

 

HASAN KANDAZ’IN LİSTESİ

Niyazi Aydın, Veysel Pınar, Mustafa Yılmaz, Deniz Yıldız, Kemal Yıldız, Vedat Cuvalcı, Musa Karabalık, Ersin Er, Sadık Yılmaz, İbrahim Sönmez, Zeynep Kuşku, Hülya Şen Şener, Emine Ayvaz, Nurdan Köksal, Duygu Ertuğ, Nazan Güleryüz  Şiviloğlu, Şeref Merttürk, Necdet Subaşı, Selçuk Kösemen, Ali Koç, Arif Özkan, Aşkın Adıgüzel, Fatih Topal, Yusuf Özdemir, Mehmet Tanta, Cemal Halil, Yüksel Dilek, Zafer Turhan, Fatih Bal.

 

İL DELEGELERİ

Hasan Kandaz, Hüseyin Üzülmez, Sevim Balaban, Can Öztürk, M. Mustafa Kocaman, Niyazi Aydın, İsmail Durak, Hasan Çakmak, Şemsi Aytoprak, Melek Özler, Sami Çakır, Fahim Kılıç, Recep Ubay, Menure Yılmaz, Nihat Aslan, Muharrem Top, Hakkı Tandoğan, Musa Demirtaş, Gültekin Görüm, Şükrü Karabalık, Habip Sarman, Ergün Berdan, Abdüllah Sungur, Şaban Özer, İsmail Aksüt, Serkan Seyhan, Zafer Arat, Kadir Şahin, İbrahim Güray, Mustafa Cuhadar, Hüseyin karaman, Zihni Yılmaz, Erdoğan Yılmaz, Murat Yılmaz, Remzi Küçük, Ali Bostan, Mehmet Dilek, İbrahim Küçük, Mete Aydın, Ali Yılmaz, Zeki Özüer.

 

HATİCE BİLECEN’İN LİSTESİ

Ahmet Ünal, Yusuf Tandoğan, Ahmet Yılmaz, İsmet Karal, Yusuf Güneş, İrfan Akdoğan, Hikmet Kale, Yılmaz Mengütemur, Hamza Metin, Necati Kolay, Ednan Karslı, Salih İlter, Şükrü Şimşek, Ahmet Karaduman, Ahmet Zengin, Nurgül İnan, Zühtü Demir, Ayşe Şahin, Mahmut Taşçı, Sinan Cengiz, Cumhur yücel, Erdal Eşgin, Emine Bayram, Selçuk Nemli, Yusuf Sönmez, İhsan Gündoğdu, Ali Durmuş, Saim Dede, Adem Top.

 

İL DELEGELERİ

Hüseyin Üzülmez, Hatice Bilecen, Ahmet Ünal, Yusuf Tandoğan, Hamit Salman, Şaban ÖzerErgün Berdan, Ali Koç, Şükrü Karabalık, Zafer Arat, Abdullah Sungur, Ahmet Yılmaz, Şükrü Şimşek, İsmet Karal, Yusuf Güneş, İrfan Akdoğan, Necati Kolay, Hikmet Kale, Nurgül İnan, Ahmet Ünal, Ednan Karslı, Zühtü Demir, Ayşe Şahin, Mahmut taşçı, Sinan Cengiz, Cumhur Yücel, Erdal Eşgin, Sami Ercan, Kezban Gürboğa, Mustafa Salman, Ömer Yıldırım, Nevzat Sanat, Halil Karaali, Sevim Balaban, Niyazi Sarısüleyman, Vefa Dikmen, Serkan Çeliksoy, Remzi Kolay, Hulusi Aktop, Ahmet Yılmaz Haldız, Ahmet Batmanlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat