Özdilek

Sağlık

“AH KALBİM” SAĞLIK TIR’ I KOCAELİ’ YE GELDİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

“Ah Kalbim” sloganı ile sosyal sorumluluk projesi başlatan Acıbadem Sağlık Grubu Mobil Aracı, İstanbul, Eskişehir ve Kayseri’ den sonra Kocaeli’ ye geldi.

 
 

“AH KALBİM” PROJESİ

 

Kalp sağlığımızı  korumak için yapılması gerekenleri anlatmak,  erken tanının ve yakın takibin önemine dikkat çekmek için; Acıbadem’ den “Ah Kalbim” kampanyası.

 

Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de tüm ölümlerin yaklaşık yarısından kalp ve damar hastalıkları  sorumlu… Oysa yaşam biçimimizdeki basit değişiklikler ve erken tanı yöntemleriyle kalp hastalıklarının büyük bir kısmını engellemek mümkün. Acıbadem Sağlık Grubu, bu bilimsel gerçekten yola çıkarak toplumda kalp hastalıklarına dikkat çekmek ve erken tanının önemini vurgulamak amacıyla Haziran ayında ‘Ah Kalbim’ kampanyasını başlattı.

 

Kalp hastalıkları, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri. Araştırmalar gösteriyor ki, tüm dünyada her yıl 17 milyon, ülkemizde ise 160 bin kişi hayatını kalp ve damar hastalıkları nedeniyle kaybediyor… Önlem alınmadığı takdirde 2010 yılında bu sayının yalnızca Türkiye’de yaklaşık 300 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yüksek rakamlar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalp hastalığından kaynaklanan ölümlerin, tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada olduğunu ifade eden bir gerçek. Oysa bu olumsuz tabloyu engellemek mümkün. Uzmanların önerileriyle yaşam biçiminde yapılan olumlu düzenlemeler ve erken tanı yöntemleriyle kalp damar hastalıklarının büyük bir kısmının önüne geçmek mümkün.

 

10 genel amaçlı hastane, 8 ayaktan tedavi merkezi ve sağlık destek hizmet kuruluşlarıyla Türkiye’de yaygın sağlık hizmeti veren Acıbadem Sağlık Grubu, gerek dünyada gerekse ülkemizde ciddiyetini koruyan kalp ve damar hastalıkları konusuna dikkat çekmek için “Ah Kalbim” kampanyasını başlattı ve mobil aracı ile de il ilk gezerek sağlık taramasına başladı.

 

MOBİL ARAÇTA ÜCRETSİZ MUAYENE

Daha önce Eskişehir ve Kayseri ile çevre illerinde bulunana mobil araç Kocaeli’ ye geldi.

18 Ekim itibari ile Kocaeli’ de ücretsiz tarama yapacak olan mobil araçta, kan şekeri ve total kolesterol ölçümü, EKG Çekimi ve muayene yapılacak.

Tır içinde 1 doktor, 3 hemşire ve 2 de tıbbi sekreter görev yapacak.

 

İLK TARAMA KARAMÜRSEL’ DE

 

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Mobil Aracı  ilk olarak Karamürsel’ de tarama yapacak.

18-19 Ekim’ de Karamürsel’ de bulunacak mobil sağlık aracı; 20-21 Ekim’ de Kartepe İlçesinde, 22-23-24-25 Ekim’ de İzmit Merkez’ de, 26-27-28 Ekim’ de Gölcük ilçesinde bulunacak.

Mobil Sağlık aracı ilerleyen tarihlerde diğer ilçelerde de tarama yapacak.

 

“AH KALBİM” KİTABI HEDİYE

Tarama sonrasında muayene olan kişilere kampanya kapsamında hazırlanan ve Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı tüm hastane ve ayaktan tedavi merkezlerinde ücretsiz dağıtılan “Ah Kalbim Kitabı” da hediye edilecek.

 

Kalp sağlığı ile bilinmesi gereken pek çok konuyu içeren kitapta; kalp sağlığı açısından anne karnındaki süreçten başlayarak bir ömür boyu dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra hem çocuk hem de yetişkinlik döneminde sık görülen kalp damar hastalıkları ve tedavi yolları konusunda ayrıntılı bilgiler veriliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat