Özdilek

Turizm

AFRASYA’NIN TANITIMI YAPILDI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği’nin SEKAPARK Mevlevi Evi’nde düzenlediği kitap tanıtımında Süleyman Pekin’in Türkiye’ye yeni, bir stratejik rol biçen Afraysa adlı eseri tanıtıldı

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından bir ay arayla düzenlenen kitap tanıtım toplantılarında bu kez, Süleyman Pekin’in Afraysa adlı eserinin tanıtımı yapıldı.
8 Ekim Cuma günü SEKAPARK’taki Mevlevî Evi’nde gerçekleşen toplantıda; aynı zamanda Türk Eğitim-SEN Kocaeli Şube Başkanı olan Süleyman Pekin, slâyt eşliğinde Türkiye’ye yeni bir stratejik rol biçen Afraysa adlı kitabını tanıttı.
Toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Tarihi Mekânlar Şube Müdürü Volkan Şenel, Malî Hizmetler Şube Müdürü Kenan Göçer, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Kocaeli Mucitler Derneği Başkanı Ertuğrul Kemâloğlu, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.
Pekin; Türk milletinin, binlerce yıllık geçmişi ve geniş etki alanıyla dünyada öncü ve örnek bir ülke olmak zorunda olduğunu belirttiği konuşmasında, bunun yolunun dost ve kardeş ülkelerin birlikte hareket etmesinden geçeceğine işaret etti.
Süleyman Pekin, tarihte 400’e yakın devlet kuran milletimizin, Afrika’dan Asya’nın tamamına, Balkanlara ve Kafkasya’ya kadar geniş bir etki alanı olduğunu vurguladı.
D-8, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilâtı, Sadabat Paktı, Balkan Paktı gibi Türkiye merkezli ve Türkiye orijinli; devletler arası organizasyonlarla ülkenin, dünyada sözü geçen ve etkin olan bir süper güç haline gelebileceğine dikkat çekti.
Pekin konuşmasında “Bunun için milletimizin öncelikle bilinçaltına işlenen, Amerikan ve Batı gözlüğüyle dünyaya bakma hastalığından kurtulması gerekir” dedi. Ardından önerdiği Afraysa modelini ve konuyu ele alan kitabını tanıttı.
Kitap tanıtımı ardından soru-cevap bölümü, Mevlevî Evi’ndeki şark odasında devam etti.
Kocaelili Şair ve Yazarlar, 22 Ekim’de saat 19.30 Saatçi Ali Efendi Konağı’nda buluşmak üzere ayrıldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat