Özdilek

Güncel

Adnan Köşker Cevap Verdi

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yazılı bir açıklamayla iddialara cevap verdi.

1 Mart 2013 Saat: 11:10
Adnan Köşker Cevap Verdi
Adnan Köşker Cevap Verdi
BASINA VE KAMUOYUNA
Bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan habere ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ‘soruşturma’ başlıklı haberde yer alan konular hakkında, şikayet dilekçesi verilen tüm belediyelere yönelik rutin bir uygulama olduğunu ve söz konusu asılsız iddiaların belgelerle cevaplandırıldığını açıkladı.

HABER TEK TARAFLI
Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Adnan Köşker hakkında soruşturma’ başlığıyla servis edilen haberde konu edilen iddiaların ‘asılsız’ olduğunu dile getiren Başkan Köşker ayrıca; tek taraflı yapılan haberlerin gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığını kaydetti. Köşker, istemeyerekte olsa kamuoyunun doğru haber alma kaynağı gazetecilerin kimi zaman art niyetli kişiler tarafından kurulanıldığını, asılsız haberlerin gereksiz gündem işgal ettiğini söyledi.

BİR YIL ÖNCEKİ ASILSIZ İDDİALAR
Köşker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yılın nisan ayında bir vatandaşın, basında hakkımızda çıkan olumsuz yazılar ve bir takım çevrelerce seslendirilen asılsız iddialar üzerine hazırladığı şikayet dilekçesinin; devlet bürokrasisi içindeki işleyişinin yeni bir şeymiş gibi basında yer alması manidardır. O dilekçe valiliğe verilmişti. İlgili Vali yardımcısı da bize bu iddiaları sormuş ve biz de belgeleri ile öyle bir şeylerin olmadığı yönünde cevabımızı sunmuştuk. Bu sadece, Gebze Belediyesi için uygulanan özel bir durum değil; hakkında şikayet dilekçesi verilen tüm belediyelere yönelik rutin bir uygulamadır.

SADECE İFTİRA, BELGE VE BİLGİYE DAYANMIYOR
Hiçbir belge ve bilgiye dayanmayan, hiçbir tutanağı bulunmayan, sadece dedikodular üzerine kurulu bilgiler yetkili ve ilgisiz bir vatandaş tarafından kaleme almıştır. Bu iddialar rutin şekilde değerlendirilmiş, iddiaların hepsi bir yıl önce tek tek cevaplanmıştır. Bu ve benzer birçok asılsız dilekçe arşivlerde çürümeye yüz tutmuştur. Biz her şeye rağmen inandığımız şeffaflık ilkeleri doğrultusunda her türlü iddiayı alnımızın akıyla cevaplıyoruz, cevaplayacağız. Devletimizin yetkili tüm makamları bu iddialardan haberdardır.

BİR YIL ÖNCE İDDİALAR BELGELERLE ÇÜRÜTÜLMÜŞTÜ
Devlet her zaman bilgi ve belgelerle konuşur. Vicdan sahibi olmayan herkes istediği kurum ve kuruluş hakkında asılsız iddialar ortaya atabilir. Fakat biz belge ve bilgilerle konuşuruz. Keşke sorumlu gazetecilik örneği meslek etik kurallarına dikkat edilip konunun muhatabı olarak bizlerinde görüşü alınsaydı. O zaman bir yıllık asılsız bir hadisenin zaten çok zaman önce tarafımızca belge ve bilgilerle çürütüldüğünü söyler, değerli basın mensupları da iftira atan bir zihniyete hizmet etmemiş olurlardı. Tüm Gebze kamuoyu bilir ki, tarafımızdan istenilen her türlü bilgi anında ilgili kişilere verilir. Asla kapalı kapılar ardında fikir üretmeyiz.

SEÇİM SENDROMU
Bir kez daha belirtmek isterim ki; ilgili her hangi bir kurum ya da devlet merciinde tarafımıza açılmış hiçbir yolsuzluk dosyası yoktur. Olay basit iftiraların kısa zamanda çürütülmesinden ibarettir. Maalesef seçim dönemi yaklaştıkça benzer karalamaların sadece tarafımıza değil görevini layıkıyla yapmak isteyen daha birçok arkadaşımıza yönelecektir. Seçim sendromu yaşayanlar seçim takvimi yaklaştıkça görevini yapan herkes hakkında çirkince kampanyalar yapacak, makam ve mevki sahibi insanlar yıpratılacaktır. Fakat bu senaryolara alışkın olan vatandaşlarımız karanlık zihniyetlerdeki kötü düşüncelerinin yeşermesine asla fırsat vermeyecektir.

HİZMET AŞKIMIZ SÜRECEK
 Dünya var olduğu müddetçe hizmet etmek isteyen, çalışan ve üretenler olduğu kadar; üretenleri yıpratmak isteyen zihniyetler olmuştur. Biz dün olduğu gibi bugünde görevimizin başındayız. Gebze’ye ve Gebze kamuoyuna hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bu yolda karşılaştığımız iftiralar çalışma azmimizi bozamaz, aksine daha çok hizmet etme ve çalışma noktasında motive eder. Hiç kimse şahsımıza yapılan bu çirkinliklere aynı oranda cevap vereceğimizi düşünmesin. Biz hakkımızı iftiralarla değil yüce Türk mahkemelerinde ararız. Değerli Gebzelilere hem kalbimiz hem de makam odamız açtık. Günün her saati isteyen herkesin bana ulaşabileceğini tüm Gebze kamuoyu çok ama çok iyi bilir. Vatandaşlarımızla kurduğumuz bu güzel ilişki aynı güzellikte devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şahsıma yönelik atılan bu iftiralara da Gebze kamuoyunun zaten gerekli cevabı vereceğini de iyi biliyoruz. Saygı, sevgi ve muhabbetle…"

 

Adnan KÖŞKER

Gebze Belediye Başkanı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat