Özdilek

Ekonomi

Adel Kalemcilik’ten 77 milyon TL yatırım

Adel Kalemcilik Çayırova’daki yeni üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

6 Mart 2016 Saat: 09:23
Adel Kalemcilik’ten 77 milyon TL yatırım
Adel Kalemcilik’ten 77 milyon TL yatırım
Türkiye’nin kırtasiye sektöründeki lideri olan, Anadolu Grubu’na ait, dünya devi Faber-Castell’le ortak üretim yapan Adel Kalemcilik’in ilimiz Çayırova ilçesindeki yeni fabrikası bugün törenle hizmete açıldı. 
KARTAL’I TAŞIDILAR
Adel Kalemcilik firması 1969 yılından buyana İstanbul Kartal’daki tesislerinde üretim yapıyordu. Çayırova’da 77 milyon TL’lik yatırımla kurulan yeni tesise, Kartal’daki farika taşındı. 47 yıldan beri Türkiye’nin kalemlerini üreten firmanın geçen yıl 252 milyon TL net ciro yaptığı açıklandı.
4.500 FARKLI ÜRÜN
Adel Kalemcilik Çayırova Fabrikası’nın açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Adel ile Faber-Castell şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldılar. Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, 1969’da üretime başladıklarında portföylerinde 150 çeşit ürün bulunduğunu, bugün yeni fabrikada 4.500 farklı ürün üretileceğini söyledi. Tuncay Özilhan da 1995 yılında dünya devi Faber-Castell ile ortaklık kurduklarını 2011 yılından buyana da Rusya’da da üretim yaptıklarını anlattı.
IŞIK: OYUNCAK OSB KURULACAK
Adel Kalemcilik Çayırova fabrikasının açılışına katılan Bakan Fikri Işık, geçmişte bir öğretmen, bugün bir bakan olarak ülkede böyle kaliteli tesislerin kurulmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Anadolu Grubuna teşekkür eden Işık, “Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.  Umarım, Adel Kalemcilik Oyuncak OSB’de de yer alır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat