Özdilek

Siyaset

ADD’den oturma eylemi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi, Lice Yolaçtı Köyü’nde PKK’lı Mahsun Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi ve Ortadoğu’da yaşanan savaş hakkında basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

22 Ağustos 2014 Saat: 09:40
ADD’den oturma eylemi
ADD’den oturma eylemi

ADD Kocaeli Şubesi, Cumhuriyet Parkı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. PKK’lı Mahsun Korkmaz’ın Lice Yolaçtı Köyü’nde heykelinin dikilmesi ve Ortadoğu’da yaşanan savaş hakkında yapılan etkinliğe ADD Genel Merkez Yöneticisi aynı zamanda Kocaeli Bölge Eşgüdüm Başkanı Zuhal Özen, ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak, ADD Karamürsel Şube Yöneticisi Mehmet Pekdemir, CHP İl Gençlik Kolları Yöneticileri, Alperen Ocakları İl Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, KYÖD Yöneticisi Av. Başar Değer, Türk Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Berk Çetin ve ADD üyesi gençler katıldı. ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak basın açıklaması ve  oturma eylemi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin en önemli propaganda unsurunu açılım politikalarına verilen sözler oluşturmuştur diyerek sözlerine başlayan ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, “ Cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa bir süre önce TBMM’de görüşülen ve PKK ile görüşmeleri yasal zemine oturtan, PKK’yı yasal müzakere yapabilecek bir örgüt konumuna yükselten ‘Terörü sona erdirme ve toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmeye dair kanun’ ulusal devlet yapımızın başına gelebilecek felaketler için bir dönüm noktasıdır. Söz konusu yasanın CHP ve MHP Milletvekilleri tarafından iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi bir vatan borcudur “ dedi. PKK’lı Mahsun Korkmaz’ın Lice Yolaçtı Köyü’nde heykelinin dikilmesine de tepki gösteren Katak, “ neyse ki heykel dikme yoluyla yapılan bölücülüğü simgeleştirme hareketi kısa sürmüştür. Ancak bunun intikamı olarak bölücü terör örgütünün Atatürk heykellerine yaptığı saldırılar asla kabul edilemez. Bu olaylar karşısında suskun kalan iktidarı ve genel kurmayı şiddetle kınıyoruz “ diye konuştu.

Ortadoğu'nun kan ağladığına değinen Katak, “ Sözde İslamcı cihat çeteleri Ortadoğu’da etnik ve mezhepsel ayrılıkları körüklemekte ve bu ayrımlardan dolayı kitlesel katliamlar yapmaktadır. Müslümanları acımasızca katleden sahte cihatçılar bölgede terör ve kaosu egemen kılmıştır. Sahte cihatçıların çıkarttıkları mezhep savaşıyla yaptıkları katliamlar emperyalist güçlerin uyguladığı ‘Müslüman'ı, Müslüman'a kırdırma politikasıdır’” dedi. Siyasi muktedirleri Irak’ta yaşanan Türkmen katliamına karşı duyarlı olmaya ve somut adımlar atmaya davet eden Katak, “ Kendi kardeşlerine sahip çıkamayan bir siyasi erkin, küresel vizyonu yok hükmündedir. Biz; dil, din, ırk, renk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeden Dünyada zulüm gören bütün mazlumların destekçisiyiz” ifadelerini kullandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat