Özdilek

Güncel

Aday olan bağımsız olmalıdır

KESK’e bağlı sendika üyeleri ile HDP belediye başkan adaylarının buluştuğu toplantıda konuşan HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nilay Etiler, “Bu kentin sorununu çözmek isteyen kimsenin ne sanayiciyle, ne sermaye sınıfıyla ne de

25 Ocak 2014 Saat: 18:00
Aday olan bağımsız olmalıdır
Aday olan bağımsız olmalıdır

HDP Büyükşehir, İzmit, Derince ve Kartepe belediye başkan adayları, KESK’e bağlı sendikalar ile dün Eğitim-Sen binasında düzenlenen bir toplantıda buluştu. Toplantıya HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nilay Etiler, HDP İzmit Belediye Başkan adayı Metin Fırat, HDP Derince Belediye Başkan adayı Didem Çelik, HDP Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Çelik, BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, EMEP İl Başkanı Güner Kizir, HDP İzmit İlçe Başkanı Osman Nuri Şenol ve KESK’e bağlı birçok sendikanın başkanları ve üyeleri hazır bulundu. Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kara, “Bizler toplumsal olayları yakından inceleyen ve bu olaylara taraf ola kamu emekçileriyiz. Bu yüzden HDP’den gelen adaylarımız bizler ile tanışmak ve projelerini anlatmak istediler” dedi.

DÜZENLEMELER YAPILACAK

Kara’nın ardından söz alan HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nilay Etiler, “Sizlerle Kocaeli’de yaşaya bir kamu emekçisinin, belediyelerden beklentilerini tartışmak amacıyla buluşmak istedik” dedi. HDP’nin kuruluş sürecinden bahseden Etiler, “Ben de 22 yıllık kamu emekçisiyim. Bizler kamu emekçileri olarak toplumun en fazla yıpranan ve en az karşılık alan kesimiyiz. Bu yüzden kamu emekçileri olarak elimizden geldiğince demokrasi mücadelesindeki yerimizi almalıyız” şeklinde konuştu. HDP’nin diğer partilerden çeşitli farklılıkları olduğunu belirten Etiler, “Doğru demokrasiyi hayata koyabilecek formülü iyi biliyoruz. HDP olarak geçirdiğimiz 2 buçuk yıllık sürede de bu formülü kendi içimizde uyguladık. Bundan sonraki süreçte de toplumun kendi kendini yönetebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

KOCAELİ GÖZDEN ÇIKARILMIŞ

Kocaeli’deki sanayileşmenin her şeyin önüne geçtiğini belirten Etiler, “Bazı kişiler sanayileşme adına bu kenti gözden çıkartmış. Ancak bu kent tarihi, turistik ve sahil kenti olarak kullanılmalı. Bu kentin sanayisinde önemli bir su kullanımı var. Bu kentin su sorunu evlerde diş fırçalarken musluğu kapatarak çözülemez. Su sorun, plansızlığın ve denetimsizliğin sonucu oluşmuş bir sorundur. Fabrikalar bu kentin halkına ait olan suyu alıp, kirletiyor ve bırakıyor” dedi. Belediye Başkanı adaylarının bağımsız olması gerektiğini savunan Etiler, “Bu kentin sorununu çözmek isteyen kimsenin ne sanayiciyle, ne sermaye sınıfıyla ne de başka biriyle ilişkisi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

BAKIŞ AÇISI FARKLI

Etiler’in ardından söz alan HDP İzmit Belediye Başkan adayı Metin Fırat, “Tam 18 yıl boyunca belediyede çalıştım. Bu sürede yapılan çalışmaların tam olarak halka arz edilmediğini fark ettim. HDP’nin yerel seçimlerdeki yönetim anlayışı, yerel yönetimlerden ve genel yönetimlerden çok farklı olacaktır. HDP’nin anlayışı içerisinde mahalle temsilcilerimizle kuracağımız halk meclisleri kentin sorunlarını yerinde tespit etmek üzerine kuruludur. Bu şekilde kenti sadece tek bir koltukta değil, halk ile iç içe yöneteceğiz. Burada ‘ben’ anlayışı olmayacak. Aynı şekilde partimiz yüzde 50 oranında bir kadın kotası uyguluyor. Kadınlarımız bizler için çok değerli. Bizler buradaki heyecanımızı yerel yönetimlere de yansıtacağız” şeklinde konuştu.

DERİNCE’YE ÜNİVERSİTELİ ADAY

Fırat’ın konuşmasını sonlandırmasının ardından söz alan HDP Kartepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Çelik, “Kartepe’nin her tarafını yaya olarak dolaştım. Tüm sorunlarını yerinde tespit ettim. Belediye Başkanı olduğumda bu belediyenin kaymağını yiyenleri o belediyeye en son alacağız” dedi. Çelik’in ardından söz alan HDP Derince Belediye Başkan adayı Didem Çelik, “Şu an Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünde okumaktayım. Genç bir aday olarak bu şehrin bir öğrencinin yaşaması için çok zor bir kent olduğunu fark ettim. Bu sebeple de öğrencilerin sesini duyurmak ve onların imkanlarını yükseltmek için Derince belediye başkan adayı oluyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat