Özdilek

Siyaset

ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU DURDURULDU

CHP’de 8-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak aday adaylık başvuruları ikinci bir genelgeye kadar durduruldu

8 Temmuz 2013 Saat: 18:53
ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU DURDURULDU
ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU DURDURULDU

Aday adaylık başvuruları kabul edilmedi.  Gerekçe olarak; başvuru yapmak isteyen aday adaylardan istenecek belgeler ve ne kadar ücret yatıracakları konusundaki belirsizlik. Aday adaylar ikinci bir genelgeye kadar beklemek zorunda kalacak. Cumhuriyet Halk Partisi`nde (CHP) dün başlayan aday adaylığı başvurusunda ilk gün belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları için hangi belgelerin isteneceği, ne kadar ücret alınacağı ile ilgili genelgenin genel merkezden gelmemesi nedeni ile başvuru alınamadı. Yaklaşık 30 kişinin aday adaylığı başvurusu için il sekreteri Cahit Altınyuva ile görüşme yaptığı ancak genelgenin olmaması nedeni ile başvuruların alınamadığı öğrenildi. İl başkanı Yalçın Kuşkan, 31 Temmuz`a kadar aday adaylığı için başvuru sürecinin devam edeceğini kaydetti. 


İKİNCİ EĞİTİM BURSA`DA 
İl Başkanı Yalçın Kuşkan, başvuruların genelgenin gelmesinin hemen ardından başlayacağını belirtti. Genel Merkez tarafından aday adayı eğitimleri için Eskişehir`de 129 kişinin eğitim aldığını ve eğitimi devam edenlerle birlikte bu sayının 250`yi bulduğunu belirten Kuşkan, ikinci eğitim çalışmasının ise Bursa`da yapılacağını kaydetti. eğitim için sayının giderek yükseldiğini ifade eden Kuşkan, “Bursa`daki ikinci eğitim ile birlikte eğitime gidenlerin sayısının 500`ü bulmasını bekliyoruz” dedi. 



26 TEMMUZ`DA BAŞLAYACAK

21 Haziran`da Eskişehir Dedepark Otel`de yapılan eğitimin ardından yapılacak ikinci eğitimin 26 Temmuz`da başlayacak ve 2 grup halinde gerçekleştirilecek. İlk grup 26 – 27 Temmuz`da ikinci grup ise 28 – 29 Temmuz`da eğitimlere katılacak. CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından Almira Otel`de organize edilecek olan eğitimler de Eskişehir`de olduğu gibi ücretli olacak. 


BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Bilindiği üzere Eskişehir`deki eğitimlere katılan erkek aday adayları 500 kadın aday adayları ise 250 lira ücret ödemişti. Öte yandan parti içerisinde birçok soruna yol açan eğitim programının zorunlu olup olmadığı, eğitimlere katılmayan partililerin aday olup olamayacağı konuları belirsizliğini koruyor. Eğitimler Bursa`nın ardından farklı il ve bölgelerde devam edecek. Başvurular CHP`nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat