Özdilek

Siyaset

Acısu Parkı Yazboz Tahtası gibi

  İzmit kent merkezindeki yegane yeşil a

22 Kasım 2012 Saat: 13:20
Acısu Parkı Yazboz Tahtası gibi
Acısu Parkı Yazboz Tahtası gibi

 

İzmit kent merkezindeki yegane yeşil alan olan, doğal sit alanı kapsamındaki Acısu Mehmet Sadık Efe Parkı’nın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Halil Vehbi Yenice döneminde tuvalet kavgasına sahne olan Acısu Parkı, Nevzat Doğan döneminde ise betonlaştırılarak bir ucubeye dönüştü.

BETONA TEPKİ

 

İzmit Belediyesi bir süredir Acısu Parkı ve çevresinde düzenleme çalışmaları yapıyor. Aylardır bu bölgede kapalı kalan yollar açıldı, trafik biraz rahatladı. Ekipler yol çalışmasını tamamladıktan sonra Acısu Parkı’na ağırlık verdiler. Ancak burada yapılanlara kimse bir anlam veremiyor. Çevre sakinleri, projeye aykırı çalışma yapıldığını, güzelim parkın tamamen betonla kaplandığını söylüyorlar.

AĞAÇLARI KESTİLER

 

Acısu Parkı’nın tamamen betonla kaplanması yetmezmiş gibi, parktaki ağaçlar da acımasızca kesiliyor. Dün 3 tane ağaç kökünden kesildi. Daha önce parka tuvalet yapılmasına karşı çıkan ve hukuk mücadelesi verip tuvaleti kaldırtan Diş Hekimi Sedat Tuna Yalıncan, dün ağaçların kesilmesi üzerine yetkilileri harekete geçirdi.

KURUL TESPİT YAPIYOR

 

Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri dün ağaçların kesilmesi üzerine Acısu Parkı’na gelerek tespit yaptılar. Diş Hekimi Sedat Tuna Yalıncan, Acısu Parkı’nda bir karış toprak zemin dahi kalmadığını, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir park düzenlemesinin görülmediğini belirterek, “Parkın derhal eski haline getirilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Özgür Kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat