Özdilek

Sağlık

Acil’de hekimler isyan etti

Kocaeli Devlet ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde dünden itibaren başlatılan ‘Acil Serviste uzman hekim nöbeti’ne hem Kocaeli Tabip Odası hem de Kocaeli Devlet Hastanesi doktorlarından tepki geldi.

14 Nisan 2013 Saat: 09:54
Acil’de hekimler isyan etti
Acil’de hekimler isyan etti
Devlet Hastanelerinin acil servislerinde görevli pratisyen hekimlerin Aile Sağlığı Merkezlerine gönderilmesi nedeniyle yaşanan sıkıntı giderek büyüyor. Kocaeli Devlet Hastanesi gibi hasta sirkülasyonunun en yüksek olduğu kurumun acil servisinde görevli 10 pratisyen hekimden 6’sı Aile Hekimliği için ayrılınca 4 hekim kaldı. Kocaeli Devlet Hastanesi doktorları hem bu duruma hem de uzman hekimlerin acil servislerde nöbet tutmasına tepki gösterirken, Kocaeli Tabip Odası da benzer bir açıklama yaptı.

HERKES ZARAR GÖRÜR
Kocaeli Tabip Odası yönetimi dün Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde açıklama yaptı. Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Burhan Çağlar Usta, acil tıp hizmetinin ayrı bir uzmanlık dalı olarak verilmesi gereken bir tıp hizmeti olduğunu belirterek, “Acil sağlı hizmeti deneyimi ve becerisi olmayan hekimlerin hiçbir eğitim almadan acilde görevlendirilmeleri aslında günü kurtarmaktır. Bu tabloda hem hekim, hem hasta, hem de toplum sağlığının zarar görmesi söz konusudur” dedi. Kocaeli Devlet Hastanesi doktorları da tüm hekimlere acil servis nöbetinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu ifade ettiler. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat