Özdilek

Güncel

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Diyabet Okulu Tamamlandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Diyabet hastalığında başarılı ve etkin tedavi için düzenli hekim takibi yeterli olmuyor, diyabetlinin hastalığı ile barışık olması ve kendi kontrolünde aktif rol alması gerekiyor. Acıbadem Sağlık Gurubu’nun diyabet hastaları için bu amaçla düzenlediği ve 2 gün süren “Diyabet Okulu” 23-26 Mayıs 2011’de tamamlandı.

 

Acıbadem Sağlık Grubu’nun diyabet hastaları için başlattığı ve uzman doktorların katılımıyla gerçekleşen “diyabet okulu” konferansları 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü başladı. Hastane Toplantı Odasında iki gün süren ve diyabetlilere sağlıklı ve kontrollü bir yaşam sürdürmek için gerekli tüm bilgilerin verildiği diyabet okuluna katılım ücretsizdi.

Okulun ilk gününde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Dileklen, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Azmiye Altınışık ve Diyabet Hemşiresi Azize Bilek bilgi verirken 26 Mayıs 2011 Perşembe günü düzenlenen ikinci bölümünde ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr Soner Dileklen, Dermatoloji Uzmanı Dr. Arda Eminzade, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ercan Kaplan ve Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Deveci bilgi verdi.

Okulun ilk gününde katılımcıların kan şekeri ölçümü de yapılırken ikinci günün sonunda da sertifika dağıtıldı.

 

Diyabet Okulu'nun Amacı Nedir?

Ülkemizde sıklığı hızla artan diyabet, yaşam boyu devam eden kronik bir hastalıktır. Bu hastalığın zararlarından korunmanın tek yolu ise şeker kontrolünün sağlanması ile mümkün oluyor. Ancak başarılı ve etkin bir tedavi için düzenli hekim takibi yeterli olmuyor, diyabetlinin hastalığı ile barışık olması ve kendi kontrolünde aktif rol alması gerekiyor. Bu amaçla kurulan Diyabet Okulu, diyabetle ilgili tüm bilgileri, standart ve etkinliği kanıtlanmış bir eğitim programı çerçevesinde hastalara aktarmayı hedefliyor. Diyabet Okuluna katılmak isteyenlerin 0-262-317 40 74 numaralı telefonu arayabilirler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat