Siyaset

Abdüllatif Şener: Demokrasi tehlikede

Türk Ocakları’nın programına konuk olan Abdüllatif Şener, AKP’den ayrılmasının sebeplerini açıkladı ve “Demokrasi tehlikede” dedi.

25 Ocak 2015 Saat: 17:23
Abdüllatif Şener: Demokrasi tehlikede
Abdüllatif Şener: Demokrasi tehlikede

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’ne önceki akşam ‘Geleneksel Ocakbaşı Sohbetleri’ kapsamında eski Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı, AKP Milletvekili ve Türkiye Partisi'nin kurucusu Abdüllatif Şener konuk oldu. Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ev sahipliğindeki sohbete eski MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekai Kahyaoğlu, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, Türk Kamu-Sen Başkanı Veysel Uluman, Ardahanlılar Derneği Başkanı Seyfidar Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“AYDIN İNSAN DİNİNDEN VAZGEÇMEZ”

Sohbette AKP’lilere yönelik söylemlerde bulunan Abdüllatif Şener, “Bu ülkenin en dindar insanları, partizanlık uğruna gavur gibi davranıyor. Bu ülkedeki hırsızlığı en çok savunanlar dindarlar oldu. Son 10 yılda, bizim iktidarın yanlış dış politikası yüzünden akan Müslüman kanı hiçbir dönemde akmadı. Ancak bu millet bu insanlara hala güveniyor, bu insanlara hala oy veriyor. Partisini dinine tercih eden dindar bir kitle oluşmuş vaziyette. Kendilerine de aydın diyorlar, aydın insan idam sehpasını göze alır da dininden vazgeçmez” şeklinde konuştu.


“HER GÜN SORU SORUYORLARDI”

AKP’den ayrılmasının en önemli sebebini açıklayan Şener, “Yapılanlardan bıktım. Ama ben tek başıma onların yaptıklarının hangi birini söyleyebilirim? Ben anlatsam da şimdi iftira ederler. Kısacası, yaptığım her şey için karşıma 50 kişi geliyordu. Her gün 50 kez soru soruyorlardı. Bu ülkede güçlüysen haklısın, güçsüzsen haksızsın. Birileri geldi kendini liberal aydın ilan etti hepsi dolandırıcı çıktı. Birileri kendini İslami aydın ilan eti hepsi soytarı çıktı. Ben ekonomi ile ilgili şeylerle ilgileniyorum. Adamın aklı fikri parada” dedi.

 

“DEMOKRASİNİN HALİ ORTADA”

Cumhuriyet ile yönetilen Türkiye’de rejim değişikliği olup olmayacağı hakkında gelen soruya ise “Şeriat gelmez ama demokrasinin de hali ortada. Türkiye’nin demokrasisi kötüye gidiyor. Basın özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Siyasi iktidar incinecek derecede bir eleştiri yapılamıyorsa, o ülkede demokrasi kötü durumdadır. Artık rahatsız etmeyeyim diye eli titreyerek yazıyor herkes, düzgün yazanlar da zaten atıldı. Demokrasi tehlikede. Bu ülkede artık basın yok, demokrasi yok, hukuk yok” şeklinde yanıt veren Şener, program için herkese teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat