Özdilek

Kültür/Sanat

80 Yıl Önce Bugündü...

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Bugün, Öğretmen Asteğmen Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçimizin katledilişinin 80. yıl dönümü.

Kubilay ve iki arkadaşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Devrimlerini hedef alan gerici ve karanlık güçlere karşı canlarını feda etmişlerdi.

Kubilay Öğretmen 80 yıl önce bugün 23 Aralık 1930′da Menemen’de; Atatürk Devrimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma kararlılığı nedeniyle şehit edilmişti.

Mustafa Fehmi Kubilay’ın idealleri bugün de, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruma kararlılığımızın temel harcıdır.

Kubilay’ın şehit edilmesi, Türk ulusunun; Cumhuriyetimizin temel değerlerini ve devrimlerini koruma azim ve kararlılığının açık bir ifadesidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve ‘tam bağımsızlık, toprak bütünlüğü, laik cumhuriyet, kardeşlik ve demokrasi’ diyerek yoluna devam eden Türkiye Cumhuriyeti, bu yolculuğunu sonsuza dek ve kararlılıkla sürdürecektir.

Emperyalizmin oyunu ile gerici ve bölücü unsurlar, Türkiye Cumhuriyeti`nin bütünlüğünü ve Atatürk Devrimleri’ni açıkça hedef alan saldırılarına bugün de devam ediyor. Mustafa Fehmi Kubilay'ı acımasızca katledenlerin temsil ettikleri zihniyet bugün yine işbaşındadır.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak diyoruz ki:

Laiklik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin, bireysel özgürlüklerin ve insan haklarına dayalı bir sistemin varlığının ve devamının en büyük güvencesidir.

Ne tapu senedimiz olan Lozan’ın delinmesine, ne de Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin temeli olan çağdaş yaşam tarzımıza el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

Her ne koşulda olursa olsun Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz..

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimiz Devrimler için şehit olan Kubilay Öğretmen’i, arkadaşlarını ve tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat