Özdilek

Sağlık

8 saat nöbet zorunluluğu kaldırıldı

Aile hekimliği kanununda yapılan düzenlemede asgari 8 saat nöbet tutma zorunluluğuna son verildi

23 Ağustos 2016 Saat: 11:34
8 saat nöbet zorunluluğu kaldırıldı
8 saat nöbet zorunluluğu kaldırıldı

TBMM’de Genel kurulunda görüşmeleri tamamlanan Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın yer alan düzenlemeyle aile hekimliklerinde 8 saat nöbet tutma zorunluluğu kaldırıldı.

Aile hekimliği kanununda yapılan düzenlemede asgari 8 saat nöbet tutma zorunluluğuna son verilirken, ihtiyaç halinde haftalık çalışma süresi ve mesai dışında nöbet verilmesi düzenlemesi ise değiştirilmedi. Söz konusu Kanun tasarısında ayrıca Yurt dışında tabiplik veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan tıp doktorları, 6 ay içinde Türkiye'ye dönmek ve en az 3 yıl süreyle Türkiye'de fiilen çalışmak şartıyla mecburi hizmetten muaf olması yer aldı. Devlet Üniversiteleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak kullanımı ile ilgili düzenlemeler yer aldı. Özel hastanelerle işbirliği yapma imkanı getirildi. Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun çerçevesinde, idare, yüklenicinin sözleşme kapsamına giren faaliyetlerini bütün aşamalarda denetleyebileceği gibi denetletebilecek. Sağlık Bakanlığı’na 22 bine kadar 4924’lü personel istihdam edebilme imkanı getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat