Özdilek

Teknoloji

8.’inci Ulusal Ölçü Bilim Kongresi Açıldı

8’inci Ulusal ölçübilim Kongresi ve Sergisi, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi yürütücülünde, Gebze temsilciliği organizasyonu ile Gebze TÜBİTAK-UME kongre sarayında açıldı

26 Eylül 2013 Saat: 17:44
8.’inci Ulusal Ölçü Bilim Kongresi Açıldı
8.’inci Ulusal Ölçü Bilim Kongresi Açıldı

“Kamusal hizmetlerde ve Endüstride Ölçüm Bilim” adı altında başlayan kongre 3 gün sürecek.  Başta Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığı,  Türkiye Atom Enerjisi Kurumu,  TÜBİTAK Araştırma Merkezi, GYTE,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kocaeli ve Karadeniz ve Eskişehir Üniversiteleri olmak üzere 32 üniversite ve bilimsel kuruluşun destek verdiği kongre, ülke açısından önemli bir bilim kongresi özelliği taşıyor.

Toplam 12 oturum halinde gerçekleşecek olan kongrede 22 bilim insanı toplam 47 sunumda bulunacak. Kongrede, Fark Basınç Ölçerlerinin Kalibrasyonları,  Toprak Nemi Ölçümleri,  Suyun üçlü Noktası Sıcaklığına Kirliliğin Etkisi,  katı Cisimlerin Yüzey Sıcaklıklarının Belirlenmesi,  Radyoterap Tedavisinde Ölçümün Yeri, Güneş Isıtmasının Cihazlar Üzerindeki Etkisi, Kilogramın Tekrar tanımı gibi 47 adet bilimsel sunum yapılacak.

Makine Mühendisleri odası tarafından Kongrenin amacına ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ölçüm bilimi,  bilimler arası bir disiplin olup, diğer bilim alanlarından da beslenerek gelişmiş ve gelişmektedir.  Diğer bilim dallarındaki gelişmeler, ölçme bilimini doğrudan etkilemekte, dolayısıyla daha hassas ve yüksek doğrulukta yapılan ölçümler, bilimin, dolayısıyla ölçme teknolojilerinde yeni ufuklar açmaktadır. Küresel pazarda var olabilmek için ölçüm bilim temelli teknoloji, eğitim, güvenlik, çevre, sağlık, gıda güvenliği ve tüketicinin korunması gibi alanlarda topluma daha yüksek standartlarda bir yaşam kalitesi sağlayacaktır. Bu kongrede ölçüm biliminin temeli olan  SI  birimleri yeniden tanımlanması, gerçekleştirilmesi, kullanımının yaygınlaştırılması, izlenebilirliğin sağlanması, yeni ölçüm bilim yaklaşımlarının ve akreditasyon konuları yanı sıra, ölçüm bilim ile ilgili normlarının, Üniversite, sanayi ve Ar-Ge kuruluşlarının ölçüm bilimine ilgisinin artırılması bu faaliyetin diğer amaçlarındandır”.

Kogrenin yanı sıra, çok sayıda firma tarafından ölçümle ilgili çok sayıda stand da açıldı.

28 ‘Eylül’e kadar devam edecek olan kongreyi, ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişiler izleyebilecek.

 

NHA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat