Özdilek

Kültür/Sanat

777 Milyon Hayırlı İşlere Değil Çöpe Mi Gitti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi`nin 777 milyon TL çevre ve trafik yatırımı yapıp, sorunları çözdüğünü iddia eden reklamları ve açıklamaları hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Av. Fahri Örengül, Büyükşehir`in sorunuları çözmeden 6 yılda 777 milyon TL`yi heba ettiğini ileri sürdü. Örengül, “Bu kadar yatırım yaptıkları doğrudur. Malesef bu kadar ciddi, para hatalı yatırımlara aktarılmıştır. 777 milyon TL heba edilmiştir” dedi.

Zamanında Yapmadılar

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`nun ‘5 yıl sonra bugün` kitapçığından örnekler vererek açıklamalarda bulunan Örengül, şunları kaydetti: “Kitapçıkta trafik sorunu için monoray, raybüs gibi halka tahaahütler vardı. Şimdi bunlardan vazgeçerek bizim yıllardır söylediğimiz metroyla ulaşımı çözeceklerini dile getiriyorlar. 6 yıldır iktidardalar, metroya zamanında başlansaydı bu parayla ulaşım sorunları büyük oranda çözülürdü. Hala ulaşım master planı yapmaya çalışıyorlar.

13 Trilyon Aktarmışlar

Oysa 2007 yılında bu konuyu Yüksel Proje isimli firmaya 13 trilyon TL üzerinde para aktararak yaptırdıkları söyleniyor. Kamu ihale kurulunda buna ilişkin belgeler var. 777 milyon harcamalarına rağmen hala şehir içi trafik sorununu çözemediler. Musanpark`a teslim oldular. Çevre konusunda yeşillendirme yaptıkları doğrudur. Ancak bu konuda ihale yolsuzluğu nedeniyle Büyükşehir yetkilileri yargılanmaktadır. OSB`leri, limanları ve işletmeleri ciddi şekilde denetlemiyorlar.

Acemi Eller Yönetiyor

Kocaeli maalesef kanser kenti haline geldi. Cesaretleri varsa çevreyi akredetif yani bağımsız kuruluşlara inceletsinler. O zaman sorunları görelim. Ama denetletmek istemiyorlar. Büyükşehir Belediyesi acemi ellerle yönetiliyor. Büyük kaynaklar, hatalı yatırımlarla heba ediliyor. Seçim beyannamesi belediyenin tahaahüdüdür. Bizler sonuna kadar halk adına denetlemeye devam edeceğiz. Gerçek hakem her zaman halktır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat