Özdilek

Güncel

76 yıl önce bu tren garından uğurladık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naşının kentimize gelişinin 76. Yıldönümü için hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 8 yıldır gerçekleştirilen anma etkinlikleri için eski Tren Garı önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

17 Kasım 2014 Saat: 17:45
76 yıl önce bu tren garından uğurladık
76 yıl önce bu tren garından uğurladık

Geçmiş yıllarda Sivil İnisiyatif tarafından gerçekleşen anma etkinlikleri bu yılla beraber artık Atatürkçü Düşünce Derneği üslenecek. Atatürk’ün Anma etkinlikleri programına yönelik basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanı Taylan Katak, Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, ADD Kocaeli şube başkanı Egemen Vurmaz, ADD Yahya Kaptan şube başkanı Yakup Gökçe ile Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği temsilcileri katılarak toplu olarak yaptılar.

19 Kasım 1938 yılın da tersaneden Kocaeli Tren garına getirilen Atatürk’ün naşı bir süre gar içindeki katafalkada tutulmuştu. Atatürk’ün naşının ilimize gelişinin 76. yıl dönümü nedeniyle yarın saat 18.00’da İzmit Çukurbağ Mahallesi’ndeki  Çekül Vakfı Temcililiği’nde Atatürk konulu Resimlerin sergisi, 19 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’da KYÖD sosyal tesislerinde,  Çekül Vakfı İzmit Temsilcisi Numan Gülşah ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölüm başkanı Doç. Dr. Esma Torun Çelik’in konuşmacı olduğu “Atatürk ve İzmit” konulu panel gerçekleştirilecek. Son olarak da Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’nda anma etkinliği yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat