Özdilek

Güncel

75 engelli bir günlüğüne asker oldu

andarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Engelliler Haftası’nı kutlamak amacıyla yapılan etkinlikte, 75 engelli vatandaş bir günlüğüne asker oldu

13 Mayıs 2014 Saat: 13:37
75 engelli bir günlüğüne asker oldu
75 engelli bir günlüğüne asker oldu

Jandarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Engelliler Haftası’nı kutlamak amacıyla Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören ile 75 engelli vatandaş bir günlüğüne asker oldu. Engelli vatandaşların ailelerinin gözyaşlarını tutamadıkları törende, bazı engelli askerlerin heyecanlanmaları sebebiyle baygınlık geçirdikleri gözlendi. Baygınlık geçiren engelli askerlere ise ilk müdahaleyi törene katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Birol Şimsek,İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Askerliğe alınmaları 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na göre mümkün olmayan engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili yemin töreni ile birlikte engelli vatandaşlar bir günlüğüne resmen asker oldu. Askerlik yapmak için adeta can atan engelli vatandaşlar, düzenlenen temsili yemin töreninin ardından bir geceliğine jandarma kışlasında misafir edildikten sonra terhis belgelerini aldılar.
Programda engelli vatandaşları temsilen bir konuşma yapan Engelli Jandarma Er Adem Demirkol, “Şimdi kim diyebilir, siz askerlik yapamaz, vatanınıza, milletinize sahip çıkamazsınız diye. Vatan ve millet sevgisinin ne olduğunu biliyoruz. Asıl engeller bu duygulardan mahrum kalan, üretmeyen kişilerdir” dedi. Demirkol’un konuşması sırasında alandaki bir çok kişinin duygulandığı görüldü.
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Birol Şimşek, “Engelli olmak ayıp değildir, ayıp ve kabahat ülkesini sevmemek, üzerine düşen vazifeyi yapmamaktır. Bu yemin ile ülkenize ve milletinize bağlılığı bir kez daha göstermiş olacaksınız ardından terhis belgesini alarak askerlik görevinizi tamamlayacaksınız” dedi.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Engelli demenin ne olduğunu biliyorum, bu duyguyu sizinle paylaşıyorum. İnancımız vatanımız uğruna bu görevi üstleniyorsunuz. Herksin bu memlekete borcunu ödemesi anlamında Jandarma Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümünde bu imkân sağlanmıştır. Onlarda bizim huzurumuzda yemin edip, askerliklerini yapmışlardır. İnşallah burada gördükleri disiplini ve terbiyeyi hayatlarında düstur edineceklerdir” dedi.
Ayrıca tören sırasında İzmit zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği Başkanı Muhittin Erkaya’nın engellilerin sabah saatlerinden beri güneş altında tutulmalarını protesto ederek protokolde oturmadığı gözlendi. Törenin ardından katılımcılar, Hasan Gemici Kapalı Spor Salonu’nda hep birlikte yemek yedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat