Özdilek

Güncel

55 yıldır dinmeyen acı; Üsküdar Faciası

İlimizin yaşadığı büyük acılardan birisi olan 1 Mart 1958’de batan ve yüzlerce hemşerimizin hayatını kaybettiği Üsküdar Faciasının 55 nci yıldönümü nedeniyle çeşitli anma törenleri düzenlenecek.

28 Şubat 2013 Saat: 22:00
55 yıldır dinmeyen acı; Üsküdar Faciası
55 yıldır dinmeyen acı; Üsküdar Faciası
İzmit, Gölcük ve Karamürsel’de farklı etkinlikler, anma programları organize edilecek. Üsküdar Vapuru, 1 Mart 1958 günü öğle saatlerinde İzmit iskelesinden ayrılmış, kötü hava şartları, birden patlayan fırtına sonucu Seka açıklarında batmıştı. Bu felakette, çoğu öğrenci, tam sayı bilinmemekle birlikte 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Gölcük’teki ilk tören saat 10.00’da şehitlikte yapılacak, Kur’an okunacak, dua yapılacak. Saat 11.00’de Değirmendere Sanatevi’nde Üsküdar faciasıyla ilgili dokümanların yer aldığı sergi açılacak. Değirmendere Merkez Camisi’de de saat 11.30’da mevlit okutulacak.

OKULLARDA ANMA
İzmit Lisesi ile İzmit Sanat Okulu mezunları dernekleri, yarın okullarda anma etkinlikleri düzenleyecek.

İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği(İz-San-Der), Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde saat 08.30’da Üsküdar faciasında hayatını kaybedenleri anacak.

İzmit Lisesi Mezunları Derneği(İzlider) yönetimi de, bu deniz kazasında yaşamını yitirenler için saat 10.00’da İzmit Lisesi’nde anma töreni düzenleyecek. Saat 11.00’de Marina’dan denize çelenk bırakılacak.

FİLMİN GALASI
Bu arada, İzmitli genç öğrenci Berk Erözer’in yaptığı “72 Numaralı Üsküdar” adlı belgeselin tanıtımı, yarın Başiskele’deki Wellborn Luxury Otel’de yapılacak. Saat 18.00’deki gala gösterimine katılım 30 TL olarak belirlendi. Bu fiyata ikramların dahil olduğu belirtildi.

“72 Numaralı Üsküdar” adlı belgesel, bu deniz faciası için önemli bir yapıt olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat