Özdilek

Güncel

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent SARI, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

5 Aralık 2023 Saat: 16:59
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı  

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 89. yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü’ne  ilişkin basın açıklamasını İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli kamuoyu ile paylaştı. Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli Kadınlarımız, Yol Arkadaşlarımız,

Bugün, Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkının kazanımının yıldönümünü Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıkla, gururla ve mutlulukla yaşıyoruz. Uluönderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde atılan bu ileri adım, Türk kadınının toplumdaki rolünü güçlendirmiş ve ülkemizi çağdaş dünyanın öncüleri arasına sokmuştur.

 

Kadının toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta hak ettiği yeri alması, adil bir toplumun temel taşlarından biridir. Kadının varlığı, her türlü mücadelenin ve gelişmenin merkezinde yer almalıdır. Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, kadınlarımızın her alanda var olması ve etkin rol alması için çaba göstermeye devam ediyoruz.

 

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesiyle, Türk kadınlarının elde ettiği bu önemli kazanımları kutluyor, eşitlik ve adalet için verilen mücadelede birlikte daha ileri adımlar atacağımıza inanıyoruz.

 

Saygılarımla,

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent SARI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat