Özdilek

Güncel

396 aileye sudan ucuz ev

İlimizde gariban ailelere verilen çok önemli bir söz, biraz gecikmeli de olsa yerine getirildi. Arızlı bölgesinde TOKİ’nin yaptırdığı, Kocaeli Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na kayıtlı çok yoksul ailelere peşinatsız ve çok d

1 Eylül 2013 Saat: 16:32
396 aileye sudan ucuz ev
396 aileye sudan ucuz ev

Aslında  4 katlı bloklarda inşa edilen 396 konut için hak sahipleri aylar önce belirlenmiş, geçen mayıs ayında da  daire kuraları çekilmişti. Bu konutların Ramazan ayı öncesi sahiplerine teslimi öngörülüyordu. TOKİ  konutların teslimi ile ilgili bürokratik işlemlerde bir hayli ağır davrandı ve sahiplerinin evlerini teslim alması gecikti.

32 metrekare kullanım alanlı (1+1) ve  76 metrekare kullanım alanlı(2+1) tipi dairelerden oluşan konutlar bir hayli küçük. Bu konutların bir kısmı da, 17 Ağustos  1999 felaketinden sonra Irak parasıyla Arızlı’da yapılan konutlara yerleştirilen gariban ailelere verildi. Bu konutları alanlar, hiç peşinat ödemediler. Küçük daireler için aylık 100, büyük daireler için aylık 130 TL  taksit ödenecek.

Kocaeli Valiliği, konut sahibi ailelerin elektrik, gaz, su açma  işlemleri ile ilgili paraları da ödeyecek. Yarın (Pazartesi) başlayacak anahtar teslimlerinin okulların açılacağı 16 Eylül’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat