Özdilek

Ekonomi

32 KİŞİLİK KADROYA BİN 156 KİŞİ BAŞVURDU

Adalet Bakanlığı zabıt katibi ve mübaşir almak için cumartesi günü sınav yapacak. İlimizdeki adliyelere alınacak 32 zabıt katibliği için bin 156 kişi başvuruda bulundu

26 Mart 2013 Saat: 12:10
32 KİŞİLİK KADROYA BİN 156 KİŞİ BAŞVURDU
32 KİŞİLİK KADROYA BİN 156 KİŞİ BAŞVURDU
Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki çeşitli adliyelere 2 bin 169 sözleşmeli, 694 kadrolu zabıt katibi ile 348 sözleşmeli mübaşir alınacak. Bakanlık bunun için sınav yapacak. Sınavın ilimizdeki ayağı cumartesi günü gerçekleşecek. İlimizde toplam sözleşmeli 32 zabıt katibi ile 4 mübaşir alınacak. 32 kişilik zabıt katipliği için binin üzerinde başvuru yapılırken, daktilo sınavı da aynı gün saat 09.00'dan itibaren adliyede yapılacak. 
 
Kocaeli Adliyesi`ne 19, Kandıra Adliyesi`ne 8, Körfez Adliyesi`ne 2, Gölcük Adliyesi`ne 2 ve Karamürsel Adliyesi`ne bir zabıt katibi alınacak. Zabtı katibi olmak isteyen adaylar 3 dakikada 90 kelime yazmak için kıyasıya yarışacak. Sınavın komisyonun başkanlığını Adalet ve Komisyon Başkanı Yusuf Coşkun ile başsavcı Emin Özler yapacak. Bu sınavda başarılı olan adaylar 6 Nisan`da adliyede sözlü mulakata girecek. 
 
İlimizde yine sözleşmeli olarak Kocaeli Adliyesi`ne 2, Kandıra ve Gölcük Adliyeleri`ne ise birer mübaşir olmak üzere toplam 4 mübaşir alınacak. Mübaşirlik sınavı 4 Nisan'da saat 09.00'da adliye binasında gerçekleştirilecek. 4 kişilik kadro için ise 355 kişi başvuruda bulundu. Sınava girecek adayların kesin sonuçları ise sınavların bitiminin ardından hem adliye kapısına asılacak hem de internet sitesinden duyurulacak. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat