Özdilek

Güncel

30 eylemciye yüzlerce polis!

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu kapsamında tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü’nün serbest bırakılmasını protesto etmek isteyen Halkevi üyelerine polis izin vermedi.

15 Şubat 2014 Saat: 14:26
30 eylemciye yüzlerce polis!
30 eylemciye yüzlerce polis!

Halkevleri üyeleri dün akşam Belediye İş Hanı önünde toplanarak 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın serbest bırakılması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 kişilik grup açıklamanın ardından Halkbank İzmit Şubesi önüne, yolsuzluk operasyonunun simgesi haline gelen ayakkabı kutularını bırakmak istedi. Alkış ve sloganlar eşliğinde, Belediye İş hanı önünden Halkbank Şubesine doğru yürüyüşe geçen grubun önü, bir süre sonra çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Grup ve polisler arasında pazarlık başladı. Pazarlıklar sonuç vermeyince Halkevleri üyesi grup, ellerindeki kutuları bankaya doğru fırlatarak eylemin başladığı Belediye İş hanı önüne geri döndü. Polis ve eylemciler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Halkbank eski Genel Müdürü’nün serbest bırakılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemden dakikalar önce polis ekiplerinin aldığı olağan üstü önlemler herkesi şaşırttı. Halkbank İzmit Şubesi’nin önünde yüzlerce polis, dört polis otobüsü, bir akrep aracı ve bir TOMA hazır bekletildi. Çevik kuvvet ekibi ise eylem başlamadan gaz maskesi ve gaz tüfeği ile hazır bekledi. Halkevleri Şube Başkanı Yaşar Seğmen, “Halk Bankası müdürü ve beraberindeki bürokratlar serbest bırakıldı. Ellerini kollarını sallayarak dolaşacaklar. Herkes unuttu zannediyor; fakat biz unutmayacağız. Halkın vergilerini ayakkabı kutularına koyanlarını unutmayacağız. Kocaeli polisine hırsızların bekçiliğini yapmamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat