Özdilek

Güncel

3 DÜNYA SAVAŞI VAR

İzmit’te konuşan HDK Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, ‘Öz yönetim’ modellerinin ekolojiyi önemseyen halkın kendi kendini yönettiği bir yönetim biçimi olduğunu söyledi.

17 Aralık 2015 Saat: 13:26
3 DÜNYA SAVAŞI VAR
3 DÜNYA SAVAŞI VAR

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Gazeteci Yazar Mehmet Sezgin ve Veysi Sarısözen’in konuşmacı olarak katıldığı Demokratik Özerklik ve Öz Yönetim Paneli” Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, AB Eski Bakanı Ali Haydar Konca ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk konuşmayı yapan Mehmet Sezgin, “Toplum devletsiz yapabilir. Devlet toplumsuz olamaz.  Derhal Dolmabahçe protokolü tekrar tartışılmalı, Öcalan ile tekrar görüşülmeli” dedi.

 

3. DÜNYA SAVAŞI YAŞANIYOR

Daha sonra konuşan gazeteci Sarısözen, “Öcalan 3. dünya savaşını gündeme getirmişti. Şimdi bu analiz üzerinden bu savaştan söz edilmektedir. 3. dünya savaşı yaşanmaktadır. Özgün bir savaştır. Alanı dardır. Savaş, Irak, Suriye, Kuzey Afrika ülkeleri, Yemen’de devam etmektedir. Bütün devletler bu savaşa girdi. Türkiye’deki aydınlar bu savaş ortamının içinde olduklarını farkına varmadan hendeklerden bir şey anlamadıklarını söylüyorlar. Kürt illeri  3. dünya savaşının cephesidir. Türk Devleti aklını başına toplamalı” görüşlerine yer verdi.   

 

ÖZ YÖNETİM MANİPÜLE EDİLİYOR

Panelde son konuşmayı yapan Sebahat Tuncel ise öz yönetim biçiminin medyada manipüle edildiğini söylediği konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Konuşamadığımız zaman şiddet devreye gidiyor. Demokrasinin alanının kapatıldığı yerde devreye şiddet giriyor. Ortadan demokratik alanı genişletmek müzakere edebilmektir. Doğa talanı, aşırı kar hırsı yaşanıyor. Önümüzdeki dönem üzerinde yaşayacak dünya bırakmayacaklar. Ulus devlet krizi yaşıyor. Emperyalist güçler bunu kullanıyor. Bu kriz genişleyecek. Kürt Özgürlük Hareketi çözüm sunuyor. Yapısal krizler kapitalist modernitenin parçası olan Türkiye’de yaşanmaktadır.

 

DEMOKRATİK, ÖZGÜRLÜKÇÜ VE EKOLOJİK PERSFEKTİF

Erdoğan rejim değişti demişti. Şimdi bunun anayasasını yapmanın peşinde. Türkiye halklarına böyle bir çözüm öneriyorum diyor. Kürt halkı bunu kabul etmiyor. Kendi haklarından vazgeçmeyecekler. İnkarcı yok sayan anlayış içinde olmayacaklar. Dünya değişiyor. Demokratik özgürlükçü ekolojik perspektifte olmalı. Öz yönetim halkın kendi kendini yönetmesidir. 4 yılda oy kullanarak değil her gün halk yönetime katılsın. Karar alınacaksa buna halkta katılsın. Gezi direnişinde bunu gördük.” 

NET HABER AJANSI (NHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat