Özdilek

Kültür/Sanat

3. Dönem İtfaiye Erleri Sertifikalarını Aldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli İtfaiyesi tarafından eğitilen 3. dönem itfaiye erleri başarı sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Eğitim alan 26 itfaiye erine her biri 1000 TL değerinde olan tam teçhizatlı itfaiye giysisi hediye edildi

 

SEKAPARK OTEL’DE BULUŞTULAR

Türkiye’nin değişik belediyelerinden gelerek eğitim alan itfaiye erleri Sekapark Otel’de bir araya geldi. Düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ve şube müdürleri ile Kocaeli İtfaiyesi ve farklı belediyelerden gelen itfaiye erleri katıldı.

 

KOCAELİ İTFAİYESİ EĞİTİM YUVASI OLDU

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Kocaeli İtfaiyesi’nin eğitim yuvası haline geldiğini vurguladı. Kara, Kocaeli İtfaiyesi’nin oldukça tecrübeli bir teşkilat olduğunu ve bu tecrübelerini de diğer itfaiye teşkilatlarına aktardıklarını ifade etti. Daha önce verdikleri eğitimlerle birlikte toplam 67 itfaiye erine eğitim verdiklerini belirten Kara, “Yangınlarla mücadelenin en başarılı yolu yangının çıkmasını önlemektir” dedi. Kara, yeni grupların da geleceğini ve eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.

 

SARILARAK VEDALAŞTILAR

Yapılan konuşmaların ardından itfaiye erlerine sertifikaları verilirken eğitim alan 26 itfaiye erine de her biri 1000 TL olan itfaiye giysisi hediye edildi. Programın sonunda 22 ayrı belediyeden gelen 26 itfaiye eri birbirlerine sarılarak vedalaştı. TBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliğinde değişik belediyelerden gelen itfaiyeciler çeşitli eğitimler aldı. 22 ilçe belediyesine bağlı itfaiye personeli Kocaeli İtfaiyesi’nin uzman eğitici kadrosu tarafından eğitildi

 

KOBİTEM EĞİTİM ALANINDA

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

 

750 DERECEDE EĞİTİM

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

 

DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat