Özdilek

Eğitim

27 bin öğrenciye tablet

Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 6. sınıfa giden öğrencileri sevindirdi. 5 yılda 135 bin adet tablet bilgisayarı ücretsiz olarak dağıtan Büyükşehir, gerçekleştirilen törenle 27 bin 109 öğrenciyi daha tabletleriyl

16 Aralık 2014 Saat: 16:36
27 bin öğrenciye tablet
27 bin öğrenciye tablet

Üniversite yerleştirme sınavlarında ilk 100’e giren Kocaelili öğrencilere sıfır kilometre, kaskolu, ful depolu otomobil ve liseye giriş sınavlarında derece yapan öğrencilere bisiklet hediye eden Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmayı sürdürüyor. Teknolojiyi eğitimle birleştirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, “Birebir Öğrenme” projesi kapsamında tablet dağıtım töreni düzenledi. 5 yılda 135 bin öğrenciyi dizüstü ve tablet bilgisayar sahibi yapan Büyükşehir, İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ise 27 bin 109’yi dağıttığı tabletlerle mutlu etti. Dağıtılan son tabletler ile birlikte şu ana kadar dağıtılan dizüstü bilgisayar ve tablet sayısı 162 bin 581’e ulaştı.


BAKAN IŞIK DA KATILDI
Yoğun ilginin olduğu tablet dağıtım törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


BİLGİDE ÖNDE OLMALIYIZ
Tören, protokol konuşmalarıyla başladı. Programda ilk sözü alan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, bilginin toplumun güçlenmesinde, sunulmasında, öğrencilerle buluşmasında teknolojinin önemine değindi. Sonrasında kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bilgi ve teknolojide geride kalan insanların köle olduğunu ifade ederek, “Çocuklar en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Sizi hayata hazırlamak amacıyla bu tabletleri dağıtıyoruz. Kocaeli’nin en güzel çocukları, yarının dâhileri sizin aranızdan çıkacaktır. 6 yıldır yüzlerce, binlerce tableti çocuklarımıza severek veriyoruz. Biz tohumumuzu ekiyoruz, ürününü de alacağız” dedi.


ÖRNEK ALINACAK PROJE
Karaosmanoğlu’nun ardından konuşmasına başlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu da projenin öneminden bahsederek, “Projeyi başlatan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 6 yıl önce ilk bilgisayarları alan öğrenciler, şu anda üniversiteye hazırlık aşamasında. Gençleri yetiştirerek inşallah güçlü bir geleceğe yol alacağız. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ve dünyada örnek alınacak bir proje başlattı. Siz sevgili öğrenciler, yarının büyükleri bilim alanında yapılan hedefleri geliştirecek, bize güven vereceksiniz. Sevgili öğrenciler bu bilgisayarlar size hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


CEZAEVİ OKUL OLACAK
Programda son sözü ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık aldı. Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibinin öğrencileri geleceğe hazırlamak için şu ana kadar 162 bin 581 öğrenciyi teknoloji ile tanıştırdığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar kolay kolay fedakarlık yapamazlar. Eğer Büyükşehir ve onu temsil eden seçilmiş başkanımız Karaosmanoğlu’nda çocuk sevgisi ile eğitim aşkı olmasa, böyle bir proje ortaya çıkmazdı. En iyi yatırım eğitimdir. Sizlerin alacağı eğitim ülkemizin geleceğini garanti altına alacaktır.


IŞIK, NASİHATTE BULUNDU
Bu anlamda Sayın Karaosmanoğlu’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu tablet ya sizi geleceğe hazırlayacak ya da geleceğinizi çalacak. Derslerinizi tablet üzerinden yapın. Bilgisayarın esiri olmayın, mutlaka eğitim için az miktarda da oyun için kullanın.” Işık, eğitim konusundaki hayata geçirecekleri yatırımlardan da bahsederek, kapatılan İzmit C Tipi Cezaevi’nin yıkılmasıyla yerine yapılacak eğitim kampüsünden söz etti. Işık, “Cezaevinin olduğu alana Kız Meslek Lisesi, İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi’ni taşıyacağız. Şehrin trafiği de rahatlamış olacak” dedi. Konuşmaların ardından, Bakan Işık ve diğer protokol üyeleri öğrencilere tabletlerini takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat