Özdilek

Kültür/Sanat

22 Bin Öğrenciye Atık Yağ Eğitimi Verildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İzmit Belediyesi’nin atık sıvı  yağlarla ilgili geri dönüşüm çalışmaları  toplumun her kesiminden önemli destek görüyor.  Belediye’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan birebir çalışmalarda şimdiye kadar 22 bin öğrenciye atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı kaydedildi.

  Toplam 40 okuldan düzenli olarak yağ topladıklarını belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, herkesten aynı duyarlılığı beklediklerini söyleyerek; “Evlerde cam kavanozlarda biriktirilen ve öğrenciler tarafından okula getirilen atık sıvı yağlar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak toplanmaktadır. Öğrencilerimize çevreye duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi. Son olarak Nuh Çimento İlköğretim okulundan 70 kg atık yağ alındığı kaydedildi. Nuh Çimento İlköğretim Okulu Çevre Kulübü sorumlu öğretmenleri Aynur Gülsoy ve Sevinç Dumlupınar toplanan yağları görevlilere teslim etti.

 

FOTO:İzmit’teki okullarda 22 bin öğrenciye atık yağların çevreye verdiği zararlar anlatılırken 40 okuldan da düzenli şekilde kullanılmış bitkisel atık yağ toplandığı açılandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat