Özdilek
Tolga HAVUÇ
Tolga HAVUÇ

2017 UNİVERSİAD SINAVI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

                      

         Uzun süredir aklımda olan bir düşüncemi okur severlerimle paylaşmak istiyorum. İlimizde başta ben olmak üzere birçok spor adamı heyecanla bekleyiş içindeyiz. Acaba 2017 de yapılacak olan Universiade Yaz Oyunları`nı alabilecek miyiz ve başarabilecek miyiz diye

Neden olmasın?

         Bu konuyu uzun süredir araştırmaktayım. Çok sevdiğim değer verdiğim bir hocamdan da gelişmeler hakkında bilgi aldım ve yoğun bir çaba sarf ettiklerini öğrendim.

        Her şeyden önce düşüncem şu: 2017 olimpiyatlarını almaktan öte bizi böyle bir çalışmaya iten sebep ne? Birçok sebep sayabilirim aslında bunların başında spor alanında yetersiz kalmak diyebilirim. Kocaeli de spor alanında futbol kadar gelişmiş bir spor göremiyorum. Herkes futbolcu olma hayalleri peşinde. Tabiî ki bununda birçok sebebi var. Bunlardan en önemlisi futbol dışında spor pazarlaması geniş başka bir spor alanı yok. Dolayısıyla herkes futbolcu olmak, hayatını kurtarmak istiyor. Konumu çok fazla dağıtmak istemiyorum. Başka bir zaman bu konuyu ayrıntılı tartışırız.

         Üniversite Yaz Oyunları, 2005 yılında İzmir'de düzenlenmişti. Yaklaşık 140 ülkeden 8 bini aşkın sporcunun katıldığı oyunlarda atletizm, basketbol, voleybol, futbol, su topu, eskrim, atlama, yüzme, tenis, jimnastik, yelken, güreş, tekvando, okçuluk branşları yer almıştı. Orada bulunamadım ama duyduğum kadarıyla İzmir sınavını geçti.

          Sıra bizde…

       Gerek spor otoritelerimiz gerek siyasilerimiz bu konuyu mutlaka ilimize taşımalı çünkü binlerce sporcu ve spor adamı ilimize gelecekler. Bizlere ışık tutacak bizleri aydınlatacaklar. Kocaeli halkı olarak spor anlamında yanlış anlamda kalıplaşmış düşüncelerimizden arınabileceğiz.

       Önemli bir noktaya da değinmek istiyorum. Acaba 2017yi alırsak jimnastik branşı İzmir de olduğu gibi bizde de olacak mı? Kocaeli jimnastik kulübü kurucusu ve başkanı olarak şuan ki olanaklara bakıyorum da bu branşın bizde olabileceğine inanmam içten bile değil. Ne yazık ki jimnastik te çok geriyiz. Tesis sayımız yok gibi. Kocaeli de bu branşta tek kulübüz yarışabileceğimiz başka bir kulüp yok. Bende yarışma olarak bolu ya da İstanbul u tercih etmek zorunda kalıyorum. Yetkililere sesleniyorum bu branşta kulüp olarak başarı yapmak istiyorum. Hem 2017 hem de sonrası için bu önemli.

       Tabi işin başka bir boyutu da var o da ‘turizm’ kimi spor otoritelerinden bu konuda tepki almaktayım. Bence 2017 aynı zamanda bir turizm etkinliği. Neden mi ?

       İlimize gelecek olan binlerce sporcu ve spor adamı ilimizin güzelliklerini keşfedecekler. Döndüklerinde akıllarında kalan beklide pişmaniyemiz olacak. Bunun dışında ilimize gelenler otellerimizde konaklayacaklar. İlimize hem maddi hem de manevi birçok imkân bırakacaklar. Bu konunun da üstünde durulmalı. Şu an o kadar sporcuyu ve spor adamlarını otellerimizde ağırlayacak yatak kapasitemiz yok.

     Şu sıralar aklımdan geçenler bunlardı tabiki eksiklerimiz hatalarımız olabilir, önemli olan 2017 alabilmek ve hatalarımızı telafi etmek. Elimizde imkânlarımız var. 2017 bize fırsat ve bence bütün imkânlarımızı seferber edip bu sınavı ilimiz sporu ve turizmi için kullanmalıyız.

 

 

 

                                                                                Tolga havuç

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Nerede Kalmıştık!..3 Nisan 2019 Saat: 10:10
Her yeni bir gün yeni bir heyecan, yeni bir deneyim, yeni bir soluktur…
Günümüz aile modeli ve sebepleri!..6 Kasım 2016 Saat: 15:00
Yaşamış olduğumuz bu yüz yılda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte ortaya birçok yeni kavram çıkmış, bu kavramların temelini de yeni bilgiler oluşturmuştur…
14 Ocak’taki Büyük Şölenimize Bekliyoruz…4 Ocak 2015 Saat: 12:07
Değerli okurlarım, Uzun süredir boş kalan köşeme geri dönüyorum. Yoğunluk ve sıkı bir çalışma disiplinimin temel sebebiydi sizlerle burada buluşamamak…
Kocaeli bürokratına sahip çık..!19 Mayıs 2014 Saat: 11:05
Yalancı mı, değil!
Üçkağıtçı mı, değil!
Haksızın yanında mı, değil!
Ve Artık Türkiye Şampiyonalarındayız…16 Mart 2014 Saat: 18:45
Fazla değil 4 yıl önceydi geride kalan mazimiz…
Üniversite 2. sınıfa yeni başlamıştım kararı aldığımda ve cimnastik çalışmalarıma başladığımda…
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat