Özdilek

Güncel

2013’ün ilk ağacı dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın ilk gününde de kenti ağaçla buluşturdu

1 Ocak 2013 Saat: 03:17
2013’ün ilk ağacı dikildi
2013’ün ilk ağacı dikildi

Ağaçlandırma seferberliği ile Kocaeli geneline 5 milyondan fazla ağacı toprakla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılına da ağaç dikerek girdi. 2004 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1 metrekare olan Kocaeli’de 2012 yılı sonu itibariyle kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9,6 metrekareye ulaştı.

 

YENİ YILIN İLK AĞACI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı sanayi kenti Kocaeli’yi yaptığı yeşillendirme çalışmaları ile adeta büyük bir park haline getiriyor. Hayata geçirdiği yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarıyla geçen yıla damgasını vuran Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı gelecek yıl için de hedeflerini belirledi. Daire Başkanlığı 2013’te Kocaeli’nin her bölgesine ağaç kazandırmak için yeni yıla ağaç dikerek girdi.

 

AĞAÇLANDIRMAYA TAM GAZ

Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tüm birimleriyle bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptı. Park Daire Başkanı Cenan Turan başkanlığında yapılan değerlendirme ve performans toplantısına, Park Bahçeler Müdürü Ali Kemal Dilaver, Genel koordinatör Abdulkadir Karaosmanoğlu ile tüm personel katıldı.

 

AĞAÇSIZ BÖLGE KALMASIN

Toplantıda kış aylarının gelmesiyle hız kazanan ağaçlandırma çalışmaları masaya yatırılırken, Kocaeli’nin ekolojik dengesine büyük katkı sunacak önemli bir hedef belirlendi. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı 2013 yılında Kocaeli’ne ağaçsız bölge kalmaması konusunda karara vardı.

 

YEŞİL ON KAT ARTTI

Kocaeli Körfezin etrafı dantel gibi işlendi. Atıl durumdaki alanlar sahil parkları haline geldi. Ağaçlandırma seferberliği ile Kocaeli geneline 5 milyondan fazla ağaç dikildi. Tüm yapılan çalışmalar kapsamında Kocaeli’nde yeşil alan oranı 10 kat arttı. Sanayi kenti olan Kocaeli yeşil ve maviyle kucaklaştı

 

2013’TE HEDEF YÜZ BİNLERCE AĞAÇ

D-100 karayolu boyunca yapılacak olan ağaçlandırma ile arabaların sebep olduğu zehirli gaz emisyonunun da önüne geçilmesi hedefleniyor.  Ağaç dikimine gelecek sezona kadar devam edilerek yüz binlerce ağaç dikilmesi hedefleniyor.

 

İLÇE BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ SAĞLANACAK

Alınan karar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı diğer ilçe belediyeleri ile işbirliği yaparak gerekli ağaç ve iş gücü desteğini sağlayacak. İŞ-KUR aracılığı ile istihdam edilen personel de bu kapsamda Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı personeli ile birlikte çalışacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat