Özdilek

Kültür/Sanat

2012 ye bir Kala Derince’de Toplu İş Sözleşmesi Tamamlandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince Belediyesi’nde çalışan 136 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, Hizmet İş tarihinde bir ilk olarak yeni yıla girmeden tamamlandı. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın gerek yevmiyeler, gerekse sosyal haklar konusunda yaptığı zamlar, çalışanların yeni yıla bayram havasında girmesine neden oldu    

 

İlk yıl için yevmiyelere 10’ar TL zam

Derince Belediyesi’nin üyesi olduğu Yerelsen ile Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. Göreve geldiği ilk günden beri çalışanın hakkını alın teri kurumadan vermeye azami gayret gösteren Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ile sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonrasında, çalışanları çok mutlu eden bir tablo ortaya çıktı. 136 işçiyi kapsayan görüşmelerin neticesinde ilk yıl için işçilerin yevmiyelerine seyyanen 10’ar TL zam yapıldı. İki yıllık olarak yapılan sözleşmede ikinci yıl zam oranı ise 1,5 TL olarak belirlendi. Sendikal görüşmeler neticesinde Başkan Alemdar, işçilere sosyal haklar konusunda da büyük destek sağladı. Yapılan sözleşmeye göre işçilerin Kurban Bayramı paralarına % 70, Ramazan Bayramı paralarına ise % 160 zam yapıldı. Sözleşme neticesinde çalışanlara ayrıca diğer sosyal haklar konusunda ortalama % 16 artış sağlandı. Sosyal paket içersinde yer alan usta ücreti 0,55 TL’den 1,5 TL’ye yükseltilirken, düz işçi ücreti 0,10 TL’den 1 TL’ye çıkartıldı.

 

İlk defa gününden önce sözleşme yapıldı

1994 yılında kurulan ve ilk defa gününden önce sözleşmenin yapıldığı Derince Belediyesi ile Yerelsen ve Hizmet İş arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi, belediyeye ait Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binasında imzalandı. Belediye işçilerinin de hazır bulunduğu imza törenine Derince Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, başkan yardımcıları Adnan Balcı, Osman Ergin, Adnan Pala, insan kaynakları müdürü Hüseyin Parlak, Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, uzman personeller Hasan Tenlik, Mete Bilgin, Hizmet İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İdris Ersoy, şube sekreteri Şahin Barış, eğitim sekreteri İbrahim Karaaslan, mali sekreter Mustafa Polat, işyeri baş temsilcisi İsa Tan, temsilciler Bülent Kılıç ve Selahattin Sarıfakıoğlu katıldı. Çalışan işçilerin hiçbir alacağının kalmadığı Derince Belediyesi’nde sözleşme törenine katılan personeller, Başkan Alemdar’a teşekkürlerini alkışlarla sundu.

 

‘Biz verdiğimiz sözün arkasında durduk’

Yeni yıla girerken Toplu İş Sözleşmesi imzalamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Alemdar konuşmasında ‘Yapılan sözleşme ile en düşük yevmiyemiz 69,25 TL’ye, en yüksek yevmiyemiz 79,36 TL’ye çıkartıldı. Bu da önceki yıllardaki artış değerlendirmeye alındığında yaklaşık iki katı bir duruma tekabül ediyor” dedi. ‘Artışları yaparken, yapılacak hizmetleri ve verilen sözlerinde yerine gelmesi lazım diyen Başkan Alemdar ‘Biz verdiğimiz sözün arkasında durduk. Bütçemize uygun bir artış yaptığımızı düşünüyoruz. Ailelerinizle birlikte, sağlık, mutluluk içinde, bereketle bu kazançlarınızı harcamanızı Allah’tan niyaz ediyoruz’ dedi. Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun ise sözleşmenin huzurlu çalışma ortamına katkı sağlaması temenni ettiğini söyledi. Hizmet İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İdris Ersoy ise çok mutlu olduklarını belirterek ‘Derince Belediyesi’nde yılbaşından önce toplu sözleşmeyi imzalamayı ilk kez yaşıyoruz. Bu emek hareketi için, Derince Belediyesi çalışanları için çok önemli. Bu mutluluğu bize yaşatan başta Başkan Aziz Alemdar’a, Yerel Sen’e ve sendika temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi. Konuşmaların ardından alkışlarla birlikte sözleşme imzalandı ve Derince Belediyesi çalışanları yeni yıla mutlu girmenin coşkusunu yaşadı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat