Özdilek

Kültür/Sanat

2011'in İlk Seçim Anketi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Araştırma kuruluşu Metropoll´ün yılın sonunda yaptığı araştırmanın sonuçları hem partilerin yarışa başlarken hangi konumda olduklarını hem de seçmenin oy verirken hangi konuları ön plana alacağını anlatıyor. Hangi sekle oy verecekleri sorusunun cevaplarını dört ana başlık altına topladığımız zaman "ekonomi" başlığı ile "Kürt meselesi" başlığı altında yer alabilecek konuların önde geldiği görülüyor.İşsizlik sorunu dahil, "ekonomik saiklerle" oy vermeyi düşünenler yüzde 14,7 oranını buluyor.Ancak, Kürt sorunu çevresinde yer alan konulara bakarak oy vereceğini söyleyenlerin oranı daha yüksek, yüzde 15,6."Daha gelişmiş bir toplum"un unsurlarını oy verme saiki olarak gösterenlerin oranı yüzde 10,9.Bu oranlara bakarak, seçmenin yaklaşık yarısının oy verirken, ülkenin ana meselelerine getirilecek çözüm önerilerini, icraatlarını önde tuttuğunu söyleyebiliriz.


CHP YÜZDE 30´U TEKRAR YAKALADI

Oyların yönünü belirleyecek unsurlardan biri olan "liderlerin çalışması, vaatlerini gösterenlerin oranının yüzde 7,6 olmasından çıkarılabilecek açık bir sonuç var: Seçmen, CHP´nin yeni Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nu dikkatle izleyecek.
Metropoll´ün araştırmasına göre siyasi partiler ve oy oranları:
AKP: yüzde 45,3
CHP: yüzde 30,7
MHP: yüzde 13,8
BDP: yüzde 6,5
SP: yüzde 1,3
Diğer: yüzde 2,4

Bunlar "kararsızlar"ın ve "oy kullanmayacağım" diyenlerin oranlarının bir önceki seçim sonuçlarına göre dağıtılmasıyla ortaya çıkan yüzdelerdir. Her araştırma için geçerli olarak kabul edilen "artı 2 - eksi 2" yanılma payına göre daha esnek bir tablo da üretilebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat