Özdilek

Kültür/Sanat

2010'da 16 Ton Elektronik Atık Geri Dönüştürüldü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Çevre konusunda çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında ciddi miktarda atık topladı. Büyükşehir, yaptığı çalışmalar sonucunda elektronik atıklar, piller ve kızartmalık yağ atıkların toplanması konusunda vatandaşlardan büyük oranda destek aldı. 2010 yılında Kocaeli de 16 ton elektronik atık toplanarak geri dönüşümü sağlandı..
 
2010 DA 16 TON
Teknolojinin hayatın her alanında yerini almasıyla elektronik atık miktarı da artmaya başladı. Kamu kurum ve kuruluşları, ilköğretim ve lise dengi okullar, sağlık kuruluşları, işyerleri/ticarethaneler ve hanelerde biriken atıklar geri dönüşümle tekrar teknolojinin hammaddesi haline getiriliyor. 2010 yılında 16 ton elektronik atık toplandı. Kaynağında toplanan bu atıkların, ilgili firma tarafından geri dönüşümü sağlandı.
 
TOPRAK KORUNUYOR
Doğaya büyük zarar veren atık piller de yine kamu kurum ve kuruluşları, okullar sağlık kuruluşları ve işyerlerine konulan toplama kutularıyla biriktiriliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 11 ton atık pil düzenli olarak toplanarak bertaraf edildi. Pillerin bir kısmı da geri dönüştürüldü. 2010 yılında toplanan pil miktarı göz önüne alındığında atık toplama projesinin önemi ortay çıkıyor. Proje sayesinde toplanan atık pillerin toprağı kirletmesinin önüne geçilmiş olunuyor. 
 
EĞİTİMLER İŞE YARIYOR
Büyükşehir Belediyesi bir yandan atıkları geri dönüşüm için toplarken bir yandan da halkı atıklar konusunda bilinçlendiriyor. Yapılan seminerler sonucunda atıklar konusunda bilgi sahibi olan vatandaşlar, atıklarını çöpe atmak yerine toplama kutularında biriktirerek, çevre sağlığına katkı sağlıyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat