Özdilek

Kültür/Sanat

2010 Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Otel Asya'da gerçekleştirilen toplantının gündeminde Kocaeli'nde turizm ile ilgili kaygılar ve öngörüler konusu ele alındı.


Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, yaptığı açıklamada : " Kirlilik içinde turizm olmaz. Çevre kirliliği, kirli sanayi gibi faktörleri yok etmeden turizmin gelişmesini bekleyemeyiz. Şimdi bacasız sanayi zamanıdır ve bizler bir adım daha ileri gitmek istiyorsak bu konularda kendimizi geliştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

 
Bunun yanısıra turizm için pilot bölgelerin seçilmesi ve bu bölgelere birinci derecede destek sağlanması konusunda da fikirlerini belirten Kılıç, Kocaeli'de kurulması istenen demir çelik fabrikasının oluşturacağı tehditlerinde altını çizerken sivil toplum kuruluşu olarak halkın desteği olmaksızın bu konuda sadece fikir beyan edebileceklerini belirtti.


Kartepe ve Kandıra ile ilgili Turizm Derneği olarak derin endişeleri olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyeleri,: "Kartepe yaz ve kış turizmi açısından önemli bir yere sahip. Ancak aşırı endüstrileşme sonucu bu özelliğini günden gine kaybetmekte. Halka yeterli tanıtımın yapılmaması da diğer sorunlarla bir araya geldiğinde bütün güzellikler sorunların gölgesinde kalmakta. Bizim önerimizse, Kartepe'nin öncelikle Kocaeli halkına doğru bir şekilde tanıtılması, tanıtım anketleri, yarışmalar gibi aktivitelerle canlılık sağlanması,  otobüs ve durak panolarına reklam nitelikli görsellerin asılarak bu bilincin oluşturulmasıdır. Kartepe'ye etkin,  günümüz şartlarına ve turizmine uygun termal otel yapımı ise bölgeyi canlandıracaktır.


Orhan Bayranın yaptığı açıklamada:" Sivil toplum örgütleri tabanın, yani halkın sesidir. O yüzden söylediği şeyler aslında halkın söylediğidir. Biz her ne kadar Kartepe'de turizmden bahsetsekte zirvede kurulacak sadece bir kayak merkezi Kocaeli ve Kartepe'yi temsil edemez. Turizmin merkezi olmak için kaynak ve yatırım çok yetersiz. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat