Özdilek

Kültür/Sanat

200 Noktada KENTKART Satışı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli’de vatandaşların toplu taşıma araçlarında kullanılan KENTKART’a ulaşması için kentin her noktasında satış ve dolum noktaları koyuldu. Yakın bir gelecekte toplu ulaşım araçlarında tamamen KENTKART sisteminin uygulamaya gireceği Kocaeli de vatandaşların bir an önce KENTKART sahibi olması ve talebinin karşılanması için kentin 200 ayrı noktasına KENTKART satış ve dolum noktası koyuldu.
 
İSTEK VE ŞİKÂYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR
Cumhuriyet Parkı içerisinde hizmet vermeye başlayan KENTKART satış ve dolum noktasında, kartlarla ilgili sorun, istek ve şikâyetler değerlendiriyor. Arızalı kartların içerisindeki bakiye yeni kartlara aktarılıyor. Ayrıca kredi kartıyla ilişkilendirme yapılan merkezde teknik bir hata olan kartlar değiştiriliyor.
 
08.00 - 21.00 ARASI AÇIK
Sabah 8.00 ile akşam 21.00’ a kadar açık olan KENTKART satış ve dolum merkezine günde ortalama 1000 kişi başvuruyor. Artan yoğunluğu karşılamaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, KENTKART satış ve dolum merkezlerinde mesai yapıyor.
 
KENTKARTLA ULAŞIM 50 KURUŞ UCUZ
Kocaeli de KENTKART takılı olan araçlarda kartı olmayanlardan normal tarife üzerinden 50 Kuruş daha fazla ücret alınıyor. Vatandaşlar daha ucuz seyahat etmek için KENTKART kullanmaları gerekiyor. Yakın bir zamanda Kocaeli de tüm toplu taşıma araçları KENTKART sistemine geçecek ve paralı biniler kaldırılacak.
 
5 TL’YE SATILIYOR
KENTKART almak isteyen vatandaşlar herhangi bir belge vermeden sadece 5 TL karşılığında kartlarını alabiliyor. Kocaeli genelinde 200 KENTKART satış ve dolum istasyonundan aldıkları kartı yükleyerek aktif hale getiren vatandaşlar, paralı ulaşıma göre daha ucuz yolculuk ediyor.
 
10 YIL GEÇERLİ
Alınan KENTKART’lar 10 yıl kullanılabiliyor. Kart ücreti olarak Ankara’da 22, İzmir, İstanbul ve Bursa’da da 10’ar TL alınıyor. Tekrar talep edilmesi halinde İzmir’de 20 TL alınırken Bursa’da her yıl 10 TL vize ücreti alınıyor. Kocaeli de KENTKART için sadece 5 TL veriliyor ve 10 başka bir ücret ödenmiyor.
 
İNTERNETTEN DOLUM YAPILABİLİYOR
Düzenli dolum olarak tanımlanan ‘Bitmeyen Kentkart’ talimatı ile yolcular herhangi bir bankaya ait kredi kartıyla Kocaeli kent Kartlarını ilişkilendirerek, internetten otomatik dolum talimatı verilebiliyor. Bu talimata göre vatandaşlar kartlarına bir kez 20 TL’lik dolum tanımlayarak, Kart bakiyesi 5 liranın altına düştüğünde otomatik olarak kredi kartlarından 20TL’lik dolum yapılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat