Özdilek

Güncel

20 yıl sürecek proje için toplantı üstüne toplantı

Kimileri için ‘büyük bir hayal’ olarak nitelenen Ömer Türkçakal Bulvarındaki Merkezi İş Alanı (MİA) projesini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve özellikle de Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak çok önemsiyor. Özak, düzenlediğ

4 Kasım 2013 Saat: 20:46
20 yıl sürecek proje için toplantı üstüne toplantı
20 yıl sürecek proje için toplantı üstüne toplantı

Antikkapı Restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Başkan Vekili Özak, dün sona ermesi gereken 1 aylık askı süresinin 7 günlük resmi tatiller de dikkate alınarak 13 Kasım tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Kimseden bir şey kaçırmadıklarını belirten Özak, “Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi kişiye özel rant sağlanmadığını, aksine bu projeyle arazı sahiplerinin tamamının kazanacağını ileri sürdü.

SADECE 68 İTİRAZ

Zekeriya Özak, MİA projesinin 1.623 adet parseli kapsadığını, sadece 68 itiraz geldiğini hatırlatarak, “Son güne kadar itirazların oranı sadece yüzde 4 oldu. Bu da, arazi sahiplerinin bu projeye sahip çıktıklarını gösteriyor. İtiraz edenler de projeye karşı değil, daha ziyade projenin daha güzel olması için teknik konular” diye konuştu.

465 HEKTARLIK ALANDA

MİA’nın 465 hektarlık analda yapılacağını, 2006 yılında planlandığını, üzerinde 2,5 yıl çalışıldığını, kentin geniş kesiminin görüşünün alındığını dile getiren Özak, “Art niyetliler provokasyon yapıyor, arazileriniz elinizden alınarak başkalarına peşkeş çekilecek diyorlar. Rant, esnafların ve toprak sahiplerinin olacaktır” dedi.

HENÜZ KAĞIT ÜZERİNDE

Özak’ın daha 2006 yılında planlandığını açıkladığı MİA projesi çok uzun bir zaman sürecini kapsıyor. Projeyle bu bölgede lüks oteller, rezidanslar, hastaneler, iş merkezleri, aqua parklar, yüzme havuzları, gondollarla gezilecek su kanalları, lokantalar, sinema ve tiyatro salonlarının yapılması planlanıyor. Projenin 20 yılda bitirilmesi ön görülüyor. Büyükşehir’in proje bitirme konusundaki hızı ve AKP’nin iktidarda kalma süresi hesaba katıldığında MİA, tam bir ‘rüya’ proje anlamına geliyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat