Özdilek

Ekonomi

2/B’LERDE SON GÜN UYARISI

Kocaeli Defterdarı Sayın Süleyman DAL 26 Şubat 2013’te başvuru süresi bitecek olan 2/B kullanıcılarını başvuru haklarını kaybetmemeleri konusunda uyardı.

23 Şubat 2013 Saat: 20:57
2/B’LERDE SON GÜN UYARISI
2/B’LERDE SON GÜN UYARISI

Bilindiği üzere 31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olan ve 6831 sayılı Kanununun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırlarına dışına çıkarılan arazilerin kullanıcılarına satışına ilişkin Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 26.04.2012 Tarihli ve 28275 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

           

            İlimizde bugüne kadar 6292 sayılı kanun öncesi ve sonrası olmak üzere toplam 11.759 taşınmazda 13.157 kullanıcı tespiti yapılmıştır. Güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre 2/B kullanıcısı olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın göstermiş oldukları ilgi sonucu satış ve iade başvuru oranı % 90’a yaklaşmıştır.

 

            2/B kullanıcısı vatandaşlarımızın satın alma başvurularının kabulleri halen Defterdarlığımız İzmit Emlak Müdürlüğü ile Gebze Emlak Müdürlüğü’nde devam etmektedir.

 

            Özellikle dikkat edilmesi gereken sürenin hesaplanmasında, 6292 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce Kadastro Müdürlüğü tarafından güncelleme listeleri veya Kadastrosu yapılan ve kesinleşen alanlar için Bakanlar Kurulunun 2012/4146 sayılı kararıyla bir ay uzatılmıştı. Bu tarih de 26 Şubat 2013 tarihinde son bulacaktır.

 

            Başvuru süresi 26 Şubat 2013 tarihinde sona eren mahalle ve köy muhtarlıklarına haklarını kaybetmemeleri konusunda Defterdarlık olarak özen göstermekteyiz. Basın duyurumuza ekli listedeki mahalle ve köylerde 2/B taşınmazı kullanıcı olup, halen başvuruda bulunmayan vatandaşlarımızın haklarını kaybetmemeleri için 26 Şubat 2013 tarihine kadar mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

            Kullanıcıların, son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmamaları halinde kendilerine tanınan doğrudan satış hakkı düşecek ve taşınmazlar ihale yoluyla başkalarına satılabilecektir. Bu durumda daha önce alınmış ecrimisiller iade edilmeyeceği gibi alınmayan ecrimisillerin de tahsili yoluna gidilecektir.

           

Basın açıklaması söyle:                       

Başvurusunu yapmamış olan kullanıcılardan “HERHANGİ BİR BAŞVURU BEDELİ ALINMAMAKTA”, daha önce alınmış bulunan başvuru bedelleri, hak sahiplerinin 2/B taşınmazını peşin alması durumunda satış bedelinden, taksitli alınması halinde ise peşinat bedelinden mahsup edilecektir. Böylece başvuru bedeli ödeyen vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı söz konusu olmayacaktır.

 

 

Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli; taşınmazın yüzölçümünün dört yüz metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde ellisi,fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanarak belirlenecektir

Köylerde veya ilçelerde bulunup son başvuru tarihinde Defterdarlığımıza başvuru için gelemeyecek olan 2/B kullanıcılarımızın “Son başvuru tarihine kadar İadeli taahhütlü veya taahhütlü” posta aracılığı ile başvurmaları halinde dilekçelerinin postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak değerlendirileceğinden ekli listede yer alan köy ve mahallelerdeki vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar ilerde mağdur olmamaları için mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22.02.2013

 

Süleyman Dal

Kocaeli Defterdarı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat