Özdilek

Ekonomi

2/B’de Son Başvuru 30 Ekim

Bu Konuda bir açıklama yapan Kocaeli Defterdalı Sülayman Dalı’n hak sahiplarine dair açıklaması şöyle:

21 Ekim 2012 Saat: 14:10
2/B’de Son Başvuru 30 Ekim
2/B’de Son Başvuru 30 Ekim

     2/B kullanıcısı vatandaşlarımızın satın alma başvuruları halen Defterdarlığımız İzmit Emlak Müdürlüğü ile Gebze Emlak Müdürlüğü’nde devam etmekte olup bugüne kadar 2.122 kullanıcı henüz başvuruda bulunmamıştır. İlimizdeki 8.833 2/B kullanıcısından 6.711 kullanıcı başvuruda bulunmuş ve başvuru oranı %76 olarak gerçekleşmiştir. Başvuruda bulunmayan vatandaşlarımızın haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir.

         Vatandaşlarımız 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuru yapmadıkları takdirde kullanmakta oldukları taşınmazları doğrudan satın alma haklarını kaybedeceklerdir. 2/B kullanıcısı vatandaşlarımız, başvuru yapana kadar sadece kullanıcıdırlar ve başvuruda bulunmaları şartı ile hukuken 'hak sahibi' niteliğini kazanacaklardır.

            Bilindiği üzere Orman vasfını kaybetmiş 2/B taşınmazlarının hak sahiplerine satışını düzenleyen “6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun” 26 Nisan 2012 tarihli ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  2/B arazilerinin peşin ödemede % 44, taksitli ödemelerde % 30 indirimli, ihalesiz doğrudan satın alınması, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde tapu harcından muaf tutulması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla; Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkânları getirilerek 2/B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlanmıştır. Söz konusu avantajlardan yararlanmanın ön şartı 2/B arazisi kullanan vatandaşlarımızın 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmasıdır. Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK de geçtiğimiz günlerde 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle sona erecek başvuru süresinin uzatılmayacağını tekrarlamıştı.  Bu nedenle halk arasında başvuru süresinin uzatılacağı yönünde hak sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olabilecek dedikodulara itibar edilmemesi gerekmektedir.

            2/B kullanıcısı vatandaşlarımız, satış bedellerine mahsup edilmek üzere ilimizdeki tüm ilçe sınırları içindeki mahalle ve köylerde bulunan araziler için 2.000 TL. başvuru bedellerini 30 Ekim 2012 tarihine kadar T.C.Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın tüm şubeleri ile Defterdarlığımız Muhasebe Müdürlüğü ile ilçe Malmüdürlüklerimize yatırabileceklerdir. Bununla birlikte 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no.lu Milli Emlak Genel Tebliğine göre 2/B arazisi kullanıcıları 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartıyla, başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Buna göre 2/B arazisi kullanıcılarının başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapmaları halinde dilekçelerinin altına başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptığını, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemesi gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarının düşeceğini belirterek imzalamaları gerekmektedir.

            2/B arazisi başvuru süresinin 30 Ekim 2012 tarihinde sona ermesi nedeniyle 20 Ekim cumartesi ve 21 Ekim pazar günleri 2/B başvuruları için Defterdarlığımız İzmit Emlak Müdürlüğü ve Gebze Emlak Müdürlüğü; başvuru bedellerinin yatırılması için Defterdarlığımız Muhasebe Müdürlüğü ve ilçe Malmüdürlüklerimiz hizmet vermiştir. 

            2/B arazileri ile ilgili Defterdarlığımızın www.kodef.gov.tr  sitesi ziyaret edilebileceği gibi 2B@kodef.gov.tr adresine mail yoluyla ulaşabilir ya da 0262 317 20 00 telefondan Gebze Emlak Müdürlüğü ve İzmit Emlak Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alabileceklerini ifade etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat