Özdilek

Eğitim

18 Ülke İstanbul’da Buluştu...

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İstanbul, 17-18 Kasım tarihlerinde bir ilke daha ev sahipliği yaptı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından MOSTİstanbul (Motorsport Safety Training in İstanbul) adı altında düzenlenen iki günlük “Yarış Güvenliği Eğitim Semineri” 19 ülkeden toplam 110 katılımcıyı ağırladı.

 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun 2011 yılında uygulamaya koyduğu uluslararası otomobil sporlarında güvenlik temalı eğitim projesi, FIA Enstitüsü tarafından uygun bulundu ve uluslararası katılıma açık olan güvenlik eğitimi “MOST İstanbul” 17-18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

İki gün süren eğitime, 19 farklı ülkeden 28 yabancı federasyon temsilcisi katıldı. Türkiye’deki yarışlarda görev alan üst düzey görevlilerimiz ile birlikte kulüp yöneticilerinin de katılımıyla, toplamda 110 kişi eğitimden faydalanmış oldu. Eğitimler esnasında, yaklaşık 90 kişilik bir kadro, organizasyonun başarılı şekilde gerçekleşmesi için iki gün boyunca görev yaptı.

Eğitimin birinci gününde, ralli sporu üzerinde çalışmalar yapıldı. FIA Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Avustralyalı Garry Connelly’nin de sunum yaptığı ilk günde, konuşmacılar ralli etaplarında güvenliğin sağlanması ile ilgili sunum yaptı. Günün ikinci kısmında ise katılımcılar, Dünya Ralli Şampiyonası’nın deneme sürüşü etabında, uygulamalı etap güvenliği eğitimine tabi tutuldu.

İkinci ve son gün, İstanbul Park F1 pistinde organize edildi. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın direktörü Charlie Whiting’in sunumuyla başlayan günde, pist yarışlarında güvenliğin artırılabilmesi adına gereken uygulama ve prosedürler üzerinde duruldu. Katılımcıların Doğuş Otomotiv tarafından sağlanan araçlarla, pistte deneme turları attıkları son bölümde, ayrıca uygulamalı kaza müdahale çalışması da yapıldı.

İki gün boyunca TOSFED’in Tıbbi Komisyonu tarafından, senaryo gereği kaza yapmış yarış otomobillerinden sürücülerin kurtarılması operasyonu da uygulamalı olarak gösterildi.

Arnavutluk, Bahreyn, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Etiyopya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Polonya, Sırbıstan, Suriye, İngiltere, Avustralya’dan olmak üzere toplam 28 federasyon temsilcisi Mostİstanbul sayesinde fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalarken birçok ortak federasyonlar arasındaki işbirliğinin de ilk adımları atılmış oldu.

FIA Enstitüsü tarafından desteklenen organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto, Doğuş Otomotiv, 90 Auto Academy, Castrol, Nova Reklam, Anttur, Parkur Racing, Power FM, İstanbul Park Organizasyon ve The Green Park Pendik Hotel’in katkıları sayesinde başarıyla sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat