Özdilek

Kültür/Sanat

18 Sporcumuz, Erzurum Kış Olimpiyatlarında

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor’lu 18 sporcu, yönetici antrenör ve sporcular Erzurum’da devam 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında ülkemizi temsil eden Hokey Erkek ve bayan, Artistik Paten, Senkronize Buz Dansı ve Hız Pateni Milli Takımlarında yer aldılar.
 
TESİSLER SÜPER
Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı olarak adlandırılan ve 600 trilyonluk bütçesiyle rekor kıran Erzurum’daki 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında 57 ülkeden 3 bini aşkın sporcu yeni yapılan Hokey, Artistik Paten, Curling ve Hız Pateni Spor salonları atlama kuleleri ve kayak pistlerinde madalya için yarışıyor. Yabancı sporcu ve spor otoritelerinin çok beğendiği spor tesislerinde müsabakalara Erzurumlular büyük ilgi gösteriyor.
 
HOKEYDE 12 SPORCU
Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor’lu hokeyciler Milli Takımın iskeletini oluşturdu. Erkeklerde Özgür Karahan, Fikri Atalı, Gökhun Öztürk, Gürkan Çetinkaya, Tuğcan Ayyıldız, Ufuk Güçlü, Emre Elevli, Buğrahan Albayrak ve Doğa Selçuk ilk tur maçlarında pek varlık gösteremeyerek farklı yenilen Türk Milli Takımı kadrosunda yer aldılar. Kış Oyunları Bayan Hokey kategorisinde mücadele eden Türk Milli Takımı kadrosunda da Didem Aydoğdu, Çağla Sevgili ve Tuba Dokur’da bulunuyor.
 
ARTİSTİK PATENDE 2 SPORCU
Artistik Buz Pateni erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor’dan Engin Ali Artan ve Ali Demirboğa ülkemizi temsil ettiler. Kısa program gösterisinde Ali Demirboğa 43,22 puanıyla 32 kişi arasında 19’uncu, Engin Ali Artan 40,91 puanıyla 24’üncü oldular. Serbest program da ise Engin Ali Artan 85.06 puan alarak 21’inci toplamda 125,97 puanıyla 21 sırada yer aldı. Ali Demirboğa serbest programda 80,47 puan alırken toplam 123,69 puanıyla 23’üncü sırada müsabakayı tamamladı.
 
HIZ PATENİ VE SENKRONİZE DE 4 SPORCU
Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor’dan Hız pateni bayanlar kategorisinde yarışan Türk Milli Takımında Gamze Altıntaş ve Sezen Saraç yer aldı. Senkronize ekibinde de Büyükşehir Kağıtspor Buz Pateni alt yapı antrenörleri Ece Ongül ve Betül Çelik ülkemizi temsil etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat