Özdilek

Güncel

1600 rakım da köylülerin su isyanı

Kartepe tepelerinde bulunan Sultaniye, Serinlik ve Pazarçayırı köy sakinleri dağlardan kendi elleri ile getirdikleri su borularına sayaç takılması için yapılan ön çalışmalara tepki gösterdiler.

24 Mart 2013 Saat: 16:39
1600 rakım da köylülerin su isyanı
1600 rakım da köylülerin su isyanı
Kartepe`ye bağlı Sultaniye, Pazarçayırı ve Serinlik (Örnekköy) köylerinde yaşayan vatandaşlar, yeni büyükşehir yasasına göre İSU tarafından kontrol altına alınmak istenen doğal kaynak sularına sahip çıkarken eylem yaptı. Sabah Sultaniye Köyü`nde bir araya gelen ve eylem yapan köylüler, yıllardır kullandıkları ve yaşam kaynağı olan sularını İSU`nun kontrolüne vermek istemediklerini bir kez daha haykırdı. Ancak hakkını savunan köy halkını köy muhtarları eylemlerinde yalnız bırakması dikkat çekti
 
İSU PARA ALMAYACAKMIŞ
Yıllardır doğal kaynak suyunu evlerinde ve tarlalarında kullanan Kartepe`ye bağlı Sultaniye, Pazarçayırı ve Serinlik (Örnek) köylerinde yaşayan vatandaşların sayaç ve ardından gelecek fatura ile başları dertte. İSU, doğal kaynak sularını kontrol altına almak ve her eve saat takmak için ön çalışmalar yapıyor. Köylülere ise İSU yetkilileri, sadece su saati kuracaklarını, fatura kesmeyeceklerini ve para almayacaklarını sürekli olarak söylüyor.
 
1600 RAKIM DA EYLEM
Yaşanan bu duruma karşı çıkan halk sabah ellerinde Kartepe sırtlarında 1600 rakımlık bölgede pankartlarla bir araya geldi. Suyuna sahip çıkan halk adına vatandaşlardan Ahmet Özkılıç “ Kesinlikle su saati takılması istemiyoruz, biz köylüler olarak AKP oy verdik ve burada tulum çıkardık. Bu olaylar sonrası mağdur olmak istemiyoruz”dedi ve  Su saati takılmasıyla köylülerin maddi sıkıntılar yaşayacağını da beliten Özkılıç, yetkililerin bir an önce mağduriyetlerini gidermesini istedi. 
 
 İSU SULARIMIZI ELİNE GEÇİRMEK İSTİYOR
Köy sakinlerinden İsmail Kalender de, geçmişte dağdan çıkan suyu köye getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını şimdi İSU`nun kolay bir şekilde bu suyu ele geçirmesine izin vermeyeceklerini açıkladı. Suların zaten Yuvacık Barajı`nı beslediğini Büyükşehir Belediyesi`nin sudan bir çıkar elde edemeyeceğini savundu. Köylüler daha sonra su kaynaklarına giderek sularına dokunulmaması için yetkililere seslendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat