Özdilek

Güncel

16 Ocak basın onur günü kutlandı

,Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başarılı bir Basın Onur Günü etkinliği düzenledi.

16 Ocak 2014 Saat: 13:17
16 Ocak basın onur günü kutlandı
16 Ocak basın onur günü kutlandı

Koceli Gazeteciler Cemiyeti Kocaeli şube başkanı Halit Yılmaz liderliğindeki yönetim kurulu Atatürk'ün 91 yıl önce düzenlediği ilk ve tek basın toplantısının tarihteki yerini alması sonrası düzenlenen etkinliklerle basın onur günü olanak kutlanmaya başlamıştı. Atatürk'ün Anadolu'ya geçmeden önce ilk tek olarak yaptığı basın toplantısının 91.nci yılında İzmit Garı'nda Basın Onun Günü kutlandı. Eski İzmit Garı'ndan başlayan onur günü yürüyüşü Atatürk heykeline çelenk konularak son bulurken, ana etkinlik Av Köşkü bahçesinde devam etti.

İzmit Garı'nda başlayıp Av Köşkü'nde bitirilen 91 yıl önceki basın toplantısı halen günümüzde her yıl yenisi yapılırmışcasına tekrarlanmaktadır. Tekrarlanan basın toplantısına katılanlar arasında Kocaeli vali vekili Mustafa Güni, yerel basın ve yerel bazdaki ulusal basın temsilcileri, STK temsilcileri, KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Beladiye Başkanı Nevzat Doğan, AKP il başkanı Mahmut Civelek, CHP il başkanı Yalçın Kuşkan, CHP İzmit Beladiye başkan adayı Sefa Sirmen, MHP iL başkanı Aydın Ünlü ile MHP KBB başkan adayı Saffet Sancaklı' da hazır bulundu.

Basın Onur Günü'nün ağır topları olarak Türkiye Gazeteciler FED. Gen. başkanı Atilla Sertel, Türkiye Güzekaciler Cemiyeti basın vakfı başkanı Yılmaz Karaca, Adıyaman Gazeteciler cemiyeti başkanı  İbrahim Aslan, Türkiye Gazeteciler Fed. Bşk. Yrd. Mehmetler Dim, tokat Gazeteciler cemiyeti başkanı Kemal Özdilek ve Konya basın konseyi başkan yardımcısı Yusuf Gürbüz katıldılar.

Basın Müzesi'nin açılışına geçmeden hemen önce ise meslekte 50 yılını doldurmuş gazeteciler Birsen Özkaya, Erkan Nigiz, Savaş Poyraz, T. Cılızoğlu ve G. Ataman ile basın Müzesi'ne emeğe geçen yetkililer olarak KBB başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Selediye Başkanı Nevzat Doğan ile tarihçi Prof. Dr. Emre Dölen'e de plaketleri törenle verildi.

Kalabalık yürüyerek çok yakında bulunan tarihi Kapanca Sokağa kadar yürüdüler ve sokağı ortasında bulunan ve istimlak edilerek tadilat gören ve son olarak ta basın Müzesi'ne dönüştürülen binanı açılışı için tekrar bir araya geldiler. KBB ile İzmit Belediyesi'nin ortaklaşa olarak yeniledikleri bina artık on yıllığına basım müzesi olarak tarihteki yerini almış oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat