Özdilek

Turizm

14. Ulusal Turizm Kongresi Kayseri'de başlıyor

5-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 14'üncü Ulusal Turizm Kongresi hakkında konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa,kongrenin turizm sektöründe yenilikçilik anlayışının gelişmesine katkıda bulunacağını

4 Aralık 2013 Saat: 23:46
14. Ulusal Turizm Kongresi Kayseri'de başlıyor
14. Ulusal Turizm Kongresi Kayseri'de başlıyor
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde, Kayseri'de düzenlenecek olan 14. Ulusal Turizm Kongresi 5-8 Aralık tarihlerinde bilim insanları ve turizm profesyonellerini ağırlayacak. Kongre, Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Hızıroğlu Uygulama Oteli'nin kongre salonunda yapılacak. 

Kongre Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kongrenin öncelikli amacının turizm sektöründe yenilikçilik anlayışının gelişmesine katkıda bulunacağını vurguladıktan sonra, "Turizm sektörünün dünyadaki gelişimi yıllar itibariyle değerlendirildiğinde konjonktürel durumlar dışında sürekli olarak gelişiyor. Turizm, ülkemiz açısından kamuoyu oluşturma ve döviz kazandırıcı yönüyle vazgeçilmez öneme sahip bir sektör, hatta endüstri konumuna geldi" dedi. 

BÖLGE TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK ADINA FARKLI PROJELER YÜRÜTÜLÜYOR

Karamustafa sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayseri'nin önemli turistik değerlere sahip 'Geniş Kapadokya Bölgesi' içerisinde yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Karamustafa, "İlimiz önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olmanın yanı sıra, Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı gibi doğal çekicilikleri, Kaniş Karum, Selçuklu dönemi eserleri ile Mimar Sinan'ın memleketi olma özelliğiyle sosyo-kültürel çekicilikleri bir arada barındıran bir destinasyon konumundadır.

Son yıllarda, Kayseri ve çevresinin bu değerlerini turizm amaçlı kullanıma sunabilmek amacıyla merkezi ve yerel yönetimlerin önemli plan ve politika çalışmaları bulunuyor. Örneğin, Erciyes Turizm Merkezi kapsamında 'Erciyes Master Planı' çalışmaları var. Plan, sağlık turizmi kapsamında yerel yönetimlerin girişimleriyle kültür odaklı turizmin Kapadokya Bölgesi ile bütünleşik olarak gelişmesini teşvik ediyor. Bu bağlamda, kongre temasına uygun oturumları içerisinde 'Kış Turizmi' ve 'Sağlık Turizmi' odaklı iki özel oturum bulunuyor."

KONGRENİN KONU BAŞLIKLARI İSE ŞÖYLE:

Turizmde Yenilik ve Rekabetçilik İlişkisi, 
Yenilik ve İşletme Performansı İlişkisi, 
Yenilik ve Değer Oluşturma, 
Yenilik ve Hizmet Süreçleri İlişkisi, 
KOBİ'lerde Yenilik Uygulamaları, 
Çokuluslu Turizm İşletmelerinde Yenilik Uygulamaları, 
Sınır Personeli ve Yenilik, 
Destinasyon Yönetimi ve Yenilik, 
Finansal Yönetim ve Yenilik, 
Turizm Dağıtım Kanalları ve Yenilik, 
Turizmde Çeşitlendirme ve Yenilik, 
Turizm Eğitimi ve Yenilik, 
Turistik Ürün Geliştirme ve Yenilik, 
Turizmde Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Yenilik, 
Turizm ile İlgili Diğer Alanlarda Yenilik Uygulamaları



Kaynak:Turizmde Busabah

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat