Kültür/Sanat

12 YILLIK MÜCADELE SONUÇ VERDİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 Depremzedeler Derneği tarafından 12 yıldır sürdürülen mücadele meyvelerini verdi. 1999 yılında kirada oturan ve depremde yakınlarını kaybeden depremzedeler verdikleri barınma hakkı mücadelesinde TOKİ ile yaptıkları anlaşma ile ev sahibi oldu. AKP Milletvekili Fikri Işık’ın desteği ile TOKİ’ye yaptırılan evler 2 Ağustos’tan itibaren depremzedelere teslim edilecek. Depremzedeler depremin 12. yıldönümü olan 17 Ağustos’a kadar evlerine kavuşacak.

TESLİMAT İLK BLOKTAN


     Geçtiğimiz yıl temelleri atılan 700 konut için 585 DEP-DER üyesi başvurdu. Konutların inşaatının başlaması ile süreci yakından takip eden depremzedeler sonunda evlerine kavuşuyorlar. TOKİ tarafından tüm eksiklikleri giderilen konutlar, 2 Ağustos’tan itibaren birinci bloktan başlanarak ev sahiplerine teslim edilecek. 20 blokun bulunduğu konutlarda her gün bir blok teslimatı yapılacak.


İKİ YER DE TAMAM

     

     Valilik tarafından 8 bin liralık peşinat için TOKİ’ye verilen arsadan sonra sözleşmeleri imzalanan ve DEP-DER üyesi olmayan, Irak Arızlı ve Yuvacık konutlarında yaşayan depremzedelerinde evleri teslim edilecek. Peşinatlarının 6 bin 500 lirası TOKİ’ye verilen arsa tarafından karşılanan depremzedeler, kalan 1.500 lirayı ise kendileri ödedi. Konutlar için depremzedeler eylül ayında ödeme yapmaya başlayacak.


ULAŞIM DA ÇÖZÜLDÜ

 

    Depremzedelerin evleri teslim edildikten ve taşınma çalışmaları başladıktan hemen sonra Büyükşehir ulaşım için devreye girecek. UKOME ile yapılan çalışma sonucunda depremzedelerin konutlarından otogara kadar hem halk otobüsü hem de belediye arabası kaldırılacak. Ayrıca depremzedeler TOKİ tarafından yapılan yol dışında kalan 200 metrelik yolun belediye tarafından bir an önce yapılmasını talep ediyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat