Özdilek

Güncel

12 yaşındaki kızları kaçırılan Romanlar isyan etti

İzmit Tavşantepe mahallesinde bir hafta içinde 12 yaşındaki iki kız çocuğunun kaçırılması, mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Romanlar bu durumu şiddetle protesto ederken, polisin gerekli ilgiyi göstermemesinden yakındılar.

25 Şubat 2014 Saat: 12:52
12 yaşındaki kızları kaçırılan Romanlar isyan etti
12 yaşındaki kızları kaçırılan Romanlar isyan etti

Gece saat 20.00 sıralarında Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde hareketli dakikalar yaşandı. Geçen hafta 12 yaşındaki Çiğdem Sağlam adlı kız çocuğu kaçırılmıştı. Dün de yine 12 yaşındaki A.Ş. adlı kız çocuğu kaçırılınca mahalleli ayaklandı. Bölgede yaşayan Roman vatandaşlar sokağa dökülerek Turan Güneş Caddesini trafiğe kapattı. Romanlar, slogan atarak yetkililerden yardım istediler. Taşkınlıkların önüne geçilmesi için olay yerine çok sayıda sivil polis ekibi sevk edilerek, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde geçen hafta 12 yaşındaki Çiğdem Sağlam adlı kız çocuğu, iddiaya göre A.S., G.S. ve T.S. adlı üç kişi tarafından kaçırıldı. Bu olayın ardından mahalle karıştı. Dün akşam da mahalleye gelen S.S. ve O.S. adlı iki kişi ile yanlarında gelen 15 kişilik grup, 12 yaşındaki A.Ş. adlı kız çocuğunu kaçırmak istedi. Kızın annesi G.Ş. şahıslara karşı koymaya çalışsa da şahıslar anneyi darp ederek 12 yaşındaki kızını kaçırdılar. Bunun üzerine bölge halkı Turan Güneş Caddesinde eylem yaptı, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı.

Mahallede bu durumların sık sık yaşandığını söyleyen Roman vatandaşlar, “Çocuklarımızı okutmak istiyoruz, ama sokağa salmaya korkuyoruz; kaçırıyorlar. Kızımız kaçırıldı, şikayet ediyoruz, ancak polis kayıtsız kalıyor” diye konuştular. Kızı kaçırılan anne G.Ş. de “Kızımı geri getirsinler. 15-20 kişi gelip kızımı zorla elimden aldılar. Ne cam bıraktılar ve kapı. Biz bu kadar sahipsiz miyiz” dedi. Polis soruşturma başlattı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat