Özdilek

Kültür/Sanat

11 İlçede cadde ve sokak isimleri büyük ölçüde değiştirildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli’nde 44 belde ve ilçe belediyesinin 5747 Sayılı Kanun kapsamında 12 ilçe belediyesine indirilmesi ve Numaralama Yönetmeliği gereği bazı cadde ve sokaklarda isim değişliğine gidildi. Başiskele ilçesinde yapılacak uygulamanın ardından Kocaeli’nin tamamında çok sayıda benzer sokak ve caddenin ismi değiştirilmiş olacak.


 

BAŞİSKELE’DE DE 1200 İSİM DEĞİŞECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Kocaeli’nin 12 ilçesinde bazı cadde ve sokaklarda isim değişikliğine gidildi. Çalışmalar kapsamında 11 ilçede isim değişikliği büyük ölçüde tamamlanırken Başiskele ilçesinde de çalışmalar başladı. Başiskele’de yapılacak olan çalışmalarla bu ilçede 1200 sokak ve caddenin adı değiştirilecek.
 
44 BELEDİYE 12 BELEDİYEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Yeni nüfus dağılımı doğrultusunda belediyelerle ilgili yeni düzenleme yapılmasına karar verilmiş ve 905 belediye kapatılırken 30 da yeni ilçe belediyesi kurulmuştu. Bu karar doğrultusunda Kocaeli’nde de 44 belde ve ilçe belediyesi 12 ilçe olarak belirlenmişti. Yapılan çalışmalar doğrultusunda 12 ilçede benzer isimde bulunan sokak ve caddelerden sadece biri korunurken diğerleri değiştirildi.
 
YÖNETMELİK KARGAŞAYA SON VERİYOR
Dolayısıyla 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 69. Maddesi’ne istinaden hazırlanan Numaralama Yönetmeliği’nin 14. Maddesi’yle ‘Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir. Meydanlara sadece bir ad verilir. Bir belediye sınırı içinde aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere verilemez’ hükmü getirildi.
 
BAŞİSKELE’DE 4’ER ATATÜRK, FATİH,
YAVUZ VE İNÖNÜ CADDESİ VARDI
Söz konusu çalışmaların yapıldığı Başiskele ilçesi de Yuvacık, Kullar, Bahçecik, Karşıyaka ve Yeniköy belde belediyelerinin kapatılmasıyla oluşturuldu. Bu yeni ilçede 4’er adet Atatürk, Fatih, Hürriyet, Yunus Emre, Akşemsettin ve 3’er adet İnönü, Yavuz Selim ve Kazım Karabekir caddeleri yer alıyordu. Her biri bölgelerinde merkezi konumda bulunan bu caddelerden en eski ve geniş olanı korunurken diğer benzer isimler Numaralama Yönetmeliği’ne uygun olarak değiştirildi. Atatürk adıyla anılan caddeler; yine Atatürk’ü anımsatan Ulu Önder, Atayurt ve Alsancak caddelerine çevrildi. Aynı şekilde Başiskele’deki benzer isme sahip olan 1200 cadde ve sokağın adı da değiştirildi.
 
DEĞERLERİMİZİ KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZÖte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilen cadde ve sokak isimleri konusunda bir açıklama yapıldı. Atatürk, Fatih, İnönü ve Yavuz gibi şahsiyetlerin tarihimizde büyük önemi olduğu vurgulanarak, halkın hassasiyetlerinin azami derecede korunmaya çalışıldığı kaydedildi. Belirtilen isimlerin değiştirilmesinde hiçbir art niyet bulunmadığı belirtilen açıklamada, değişliklerin Numaralama Yönetmeliği’ne göre yapıldığı ve bu değişikliklerin kargaşaya son verdiği vurgulandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat