Özdilek

Güncel

10 Kasım ağlama değil, anlama günüdür

20. Yüzyılın ilk çeyreği, İşgalin, esaretin, çaresizliğin ve ihanetin iç içe geçtiği bir dönemdi.

10 Kasım 2018 Saat: 10:38
10 Kasım ağlama değil, anlama günüdür
10 Kasım ağlama değil, anlama günüdür

 Sevr antlaşması, son savunma hattı olan ANADOLU yarımadasının da parçalanmasını dayatıyordu. Kısacası yok olmanın eşiğine getirilmiş koskoca bir imparatorluğun, tabutuna çakılan son çiviydi.

Bugün aramızdan ayrılışının 80. yılı dolayısıyla andığımız, sonsuz saygı ve minnet duyduğumuz, o büyük insan, eşsiz dahi Mustafa Kemal ATATÜRK, işte bu koşularda halkıyla bütünleşerek, kurtuluş savaşını kazanmış ve emperyalizme tarihi boyunca unutamayacağı bir yenilgiyi tattırmıştır. Her 10 Kasımda şükranla andığımız bu büyük asker, büyük siyasetçi, büyük devrimci Mustafa Kemal ATATÜRK yeni ve çağdaş bir Ulus yaratmanın gereği olarak, Cumhuriyeti kurmuş, toplumun başöğretmeni olmuş, pek çok devrimin öncüsü olmuştur.

Yüce ATAM kurduğun Cumhuriyet, gösterdiğin hedefler bizler için değişmez ve şaşmaz ilkelerdir.

Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olmayacaktır.

Bu gün etrafından dolanarak senin o yüce şahsına, kurduğun Cumhuriyete ve ilkelerine saldırmaya kalkışan elsiz ayaksız yeşil yılanların ve köşe başlarına kadar inen tarikat ajan yuvalarının başları ne pahasına olursa olsun ezilecektir.

Büyük ATATÜRK, eşsiz insan, bu topraklar üzerinde senden aldığımız emaneti, bilimin yol göstericiliğinde daha da yükseklere taşıyacağımıza söz veriyoruz. Bu topraklarda, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza, onurlu ve saygın, çağdaş, birer yurttaş olarak yaşamanın bedeli neyse ödemeye hazırız.

Yüce ATAM, tapusu kan, acı ve gözyaşı olan bu topraklar, bu vatan, sonsuza kadar var olacaktır. Bu bizim varlık nedenimizdir.

 Bir kez daha, en derin minnet ve şükranlarımızla, sevgi ve saygılarımızla anıyoruz.

Ahmet KAVAZ

Atatürkçü Düşünce Derneği İZMİT Şubesi

10 Kasım 2018

Etiketler: Ahmet Kavas,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat