Özdilek

Sağlık

1 Milyon TL 'ye, e-bilgi nöbet sistemi

31 nci Bölgfe Kocaeli Eczacı Odası, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Sinan Usta Başkanlığındaki Kocaeli Eczacı Odasının yaklaşık bir yıl önce başlattığı proje kapsamında, ilimizdeki bütün eczaneler (e-bilgi nöbet sistemi)

29 Haziran 2013 Saat: 20:26
1 Milyon TL 'ye, e-bilgi nöbet sistemi
1 Milyon TL 'ye, e-bilgi nöbet sistemi

İl genelinde 510 üyesi bulunan Kocaeli Eczacı Odası, 12 ilçenin 11’inde bütün eczaneleri sisteme bağladı.  İzmit’te de  çalışmaların sonuna gelindi. Vatandaşların  herhangi bir eczanenin vitrinine baktığında,  gece veya tatil günü nöbetçi olan eczaneyi, yerini kolayca öğrenmesini sağlayan sistem için Eczacı Odası 1 milyon TL harcadı. Sisteme dahil olan eczaneler, 600 TL  ödediler. Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Sinan Usta, sistemdeki bilgilerin, Oda tarafından her an güncellenebildiğini söyledi, “Vatandaşlar, nöbetçi eczaneyi,  yerini kolayca öğrenmenin yanı sıra  bu sistem üzerinden sağlıkla ilgili bilgiler de alabilecekler” dedi. Oda Başkanı Usta’nın verdiği bilgiye göre, Kocaeli genelinde, geceleri veya tatil günlerinde toplam 22 eczane nöbet tutuyor. Bunların 4’ü İzmit ilçesinde oluyor. Eczacı Odası’nın kurduğu e bilgi sistemi, elektrik kesintisi halinde bile, 3.5 saat süreyle  kullanıma açık olabiliyor. Bu ay sonuna kadar Kocaeli genelindeki  510 eczanenin tamamı sisteme bağlanmış olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat