Özdilek

Siyaset

“1 karar ile işsiz 4 bin kişi”

Yeniden refah partisi Çayırova ilçe başkan vekili Yaşar Kaygusuz, covid-19 sebebiyle getirilen kısıtlamalar ile bazı sektörlerin ve çalışanlarının mağdur edilmesine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

5 Eylül 2020 Saat: 10:22
“1 karar ile işsiz 4 bin kişi”
“1 karar ile işsiz 4 bin kişi”

“1 karar ile işsiz 4 bin kişi”

Yeniden refah partisi Çayırova ilçe başkan vekili Yaşar Kaygusuz, covid-19 sebebiyle getirilen kısıtlamalar ile bazı sektörlerin ve çalışanlarının mağdur edilmesine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Kaygusuz, ‘Son olarak sağlık bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan bilim kurulunun tavsiye kararı ve cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda düğün törenleri hakkında kritik bir karar verildi. Öncelikle altını çizerek belirtmek isterim ki salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tüm tedbir ve kararların destekçisi olduğumuzu tekrar tekrar söylüyorum fakat dikkat çekmek istediğim husus tedbir ve önlem kararları alınırken bazı sektörlerde çalışan vatandaşlarımızın mağdur edildiği ve kendilerine herhangi bir çözüm ve destek haritası sunulmadığıdır. İşçi çıkarma yasağını 2 ay daha uzatan sayın cumhurbaşkanı düğün sektörü hakkında aldığı bu son karar ile garsonlar, müzisyenler, organizasyon firmaları, çiçekçiler ve birçok iş kolunun dahil olduğu yaklaşık olarak 4 bin kişilik düğün sektörünün işsiz kalmasına bir kalemde karar vermiştir. Bazı illerimizde kontrolsüz ve denetimsiz olarak yapılan düğünler nedeniyle binlerce insanın ekmek yediği düğün sektörünü bir kalemde mağdur etmiştir. Oysa üzülerek söylüyorum ki yine insan popülasyonunun yüksek olduğu plajların, otel eğlence alanlarının, restoranların, kafelerin hatta ve hatta metro, metrobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarında da kurallara çok dikkat edilmeden etkinliklere ve çalışmalara devam edildiğini televizyonlardan ve sosyal medya mecralarından görmekteyiz. Salgının 2.pik dönemine girmesinden bazı sektörleri sorumlu tutarak bu kararlara imza atılmasını ne yazık ki samimi bulmuyoruz. Denetimlerin sıkılaştırılarak her sektörden insanımızın ekmek yemesine yardımcı olunması gerekirken her gün kullanılan toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluğa ve tedbirsizliğe önlem almayanlar, plajların dolup taşmasına ses çıkarmayanlar, yat partilerini görmezden gelenler aile geçindiren, kira ödeyen, borç taksitlerini ödemeye çalışan ve kendisiyle birlikte birçok yan sektöre kazanç kapısı olan düğün sektörüne kilit vurarak neyi amaçlamaktadır? Alınan bu kararların yanında düğün sektöründen ekmek yiyen, borcunu ödeyen vatandaşlarımıza bir çözüm neden sunulmamaktadır? Aylar öncesinden düğün salonu kiralayan, gelinlik ve damatlık alan, davetiye, çiçek gibi birçok harcama yapan ailelerin ve çiftlerin mağduriyetini kim karşılayacak?’ diyen Kaygusuz, çalışmalarına ve etkinliklerine devam ederken kurallara dikkat etmeyen turizm, kafe, toplu taşıma gibi diğer sektörlerinde ilerleyen dönemde bu şekilde yasaklar ile mağdur edilmek yerine bir an önce sıkı denetimlere tabi tutulmasının elzem olmasını söylerken yetkililerin kararlar alırken insanların aile geçindirdiklerini, kira ödediklerini ve çocuk büyüttüklerini göz önüne almalarını istirham ediyorum dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat