Özdilek

Güncel

.

Çevre ve Eğitim Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner, Yıldız Sunta’nın mahkeme kararıyla çevreyi kirlettiğinin belgelendiğini belirterek, fabrikaya izin veren Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe dava açacaklarını kaydetti.

28 Kasım 2014 Saat: 16:08
.
.

Kartepe’de faaliyet gösteren ve daha önce işten attığı işçilerin eylemleriyle gündeme gelen Yıldız Sunta Fabrikası’nın, çevreyi de kirlettiği mahkeme kayıtlarına geçmiş, Kocaeli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Yıldız Sunta’nın çevre kanuna uymadığını hükmetmişti. Çevreye çok fazla kimyasal salındığına değinen mahkeme, sorumlu olarak fabrikada çevre mühendisi olarak çalışan Mükremin Yılmaz’ı 5 ay hapis cezasına çarptırmış ve hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Yaptığı basın toplantısıyla mahkeme sonucunu paylaşan Kocaeli Çevre ve Eğitim Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner, mahkemenin yalnızca Yılmaz’a değil, fabrika yöneticilerine de aynı cezayı verdiğini söyledi.


SUÇLARI GARİBAN OLMAK MI?
Çevre ve Eğitim Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner’in basın toplantısına aynı zamanda dernek yöneticisi olan Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ile CHP İl Yöneticisi Müzeyyen Topçu Tan da katıldı. Meg Yemek’te gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kazaner, “Fabrikanın çevreyi kirlettiği kesinleşti. Karardan dolayı, bölge halkı çok mutlu oldu. O bölgede 42 yıldır oturan vatandaşlar var. Astım hastası olanlar var. Mahkemeye müracaat etmişlerdi. Gelecek nesillerimizi düşünüyorsak sağlıklı bir ortam oluşturmak zorundayız. Bu bölge halkının suçu gariban olmaları mı” dedi.


BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE
Bundan sonra yaşanacak olan gelişmelere dikkat çekerek, mahkemeye sunulan bilirkişi raporundan söz eden Kazaner, bilirkişi raporunda Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin de fabrikaya izin vermesi ve denetlememesi nedeniyle sorumlu tutulduğunu aktardı. Nuriye Kazaner, söz konusu bilirkişi raporu uyarınca Büyükşehir ve Valiliğe dernek olarak çevre davası açacaklarını duyurdu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat