Özdilek

Siyaset

''Üçüncü İttifak için görüşmeler yapıyoruz''

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere tek parti olarak girebileceklerini belirtirken 'üçüncü ittifak' için görüşmeler yapıldığını açıkladı

28 Ocak 2021 Saat: 11:04
Üçüncü İttifak için görüşmeler yapıyoruz
''Üçüncü İttifak için görüşmeler yapıyoruz''

''Üçüncü İttifak için görüşmeler yapıyoruz''

(İGF) Haber Bursa Yeniden Refah Partisi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere tek parti olarak girebileceklerini belirtirken 'üçüncü ittifak' için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

''Üçüncü İttifak için görüşmeler yapıyoruz''

Örgütlenme çalışmalarını 81 il ve 900'den fazla ilçede tamamladığını, üye sayısında 100 bini aştığını anlatan Fatih Erbakan, "Biz, seçime girme yeterliliğini en kısa süre içerisinde ve milletvekili transferiyle değil, bileğinin hakkıyla kazanan bir partiyiz." ifadesini kullandı. Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün itibarıyla partimiz tek başına seçimlere katılıp, büyük bir başarı ile çıkabilecek güce ve potansiyele sahiptir. Bununla birlikte her zaman söylediğimiz gibi Türkiye siyasetinde 24 saat çok uzun bir zamandır. Bugünden yaptığınız değerlendirmelerin gelecekte çok fazla karşılığı olmayabilmektedir. Tabiri caizse 'Dereyi görmeden paçaları sıvamamak' gereklidir. Bugün itibarıyla seçimlere tek başına girebileceğimiz gibi aynı zamanda üçüncü bir ittifakın omurgasını oluşturmak üzere de birtakım değerlendirmeler, görüşmeler, müzakereler yapıyoruz. Bu iki seçenekten birini uygulayabilmemiz mümkündür. Bütün bu değerlendirmelerimizde de en önemli mihenk taşı vatanımızın ve milletimizin selameti ve kurtuluşudur." Kafeler ve lokantalar gerekli tedbirler alınarak açılmalıdır Pandemi döneminde esnafa verilen yardımların yetersiz kaldığını yapılan yardımlarla esnafın ayakta durmasının mümkün olmadığının altını çizen Genel Başkan Fatih Erbakan, "Bu şartlar altında en azından esnafın kredi taksitlerinin en az 1 yıl ertelenmesi gereklidir. Kredi faizlerinin tamamıyla silinmesi veya en azından bu faizlerin yarısının devlet tarafından karşılanması son derece önemlidir. Esnafa doğrudan nakit desteğinin artırılarak devam ettirilmesi böyle sadaka boyutunda değil ciddi nakit desteklerinin artırılarak devam ettirilmesi gereklidir. Esnafımızın doğalgaz borcu ve SSK primlerinin de en azından bir yıl ertelenmesi gerekmektedir. Eğer bunlar olmazsa milyonlarca esnafımızın ayakta kalması, aileleriyle beraber milyonlarca insanımızın kurtuluşa erebilmesi mümkün olmaz” ifadelerine yer verdi.

Kafeler ve lokantalar gerekli tedbirler alınarak açılmalıdır

Pandemi döneminde esnafa verilen yardımların yetersiz kaldığını yapılan yardımlarla esnafın ayakta durmasının mümkün olmadığının altını çizen Genel Başkan Fatih Erbakan, "Bu şartlar altında en azından esnafın kredi taksitlerinin en az 1 yıl ertelenmesi gereklidir. Kredi faizlerinin tamamıyla silinmesi veya en azından bu faizlerin yarısının devlet tarafından karşılanması son derece önemlidir. Esnafa doğrudan nakit desteğinin artırılarak devam ettirilmesi böyle sadaka boyutunda değil ciddi nakit desteklerinin artırılarak devam ettirilmesi gereklidir. Esnafımızın doğalgaz borcu ve SSK primlerinin de en azından bir yıl ertelenmesi gerekmektedir. Eğer bunlar olmazsa milyonlarca esnafımızın ayakta kalması, aileleriyle beraber milyonlarca insanımızın kurtuluşa erebilmesi mümkün olmaz” ifadelerine yer verdi. Bütün restoran ve kafelerin gerekli tedbirler alınarak ve gerekli denetimler yapılarak acilen hizmete açılması gerektiğini söyleyen Erbakan; “İnsanlar Türkiye’de hepinizin bildiği gibi uçakla yan yana hatta omuz omuza seyahat ediyor. AVM’lerde her türlü alışveriş yapılıyor, binlerce insan aynı çatı altında bulunuyor. Toplu taşıma araçlarında izdiham yaşanıyor. Bunların hiçbirinde sorun olmuyor ancak sıra restoranlara, kafelere gelince hayır sizi kapatacağız, aylarca kapalı kalacaksınız. Berberler kuaförler en riskli yerler buralar da hizmete devam ediyor. Etmesin diye söylemiyoruz ama diğer taraftan restoran ve kafelere gelince kapalı tutuluyor. Yüzbinlerce mekân sahibi ve milyonlarca çalışan mağdur ediliyor. Bu uygulama sürdürülebilir de değildir, mantıklı da değildir, adil de değildir” açıklamasında bulundu.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat